Kopš šī gada arī Latvijā ir pieejamas zviedru ražotāja “Svenska Kakelugnar“ īpaši veidotās kamīnkrāsnis ar podiņu apdari.
Šo krāšņu galvenā īpašība ir spēja ilgstoši saglabāt siltumu, kā arī piesildīt plašas telpu platības. Krāsns korpusā rūpnieciski ir iestrādāti siltuma kanāli, kas apjozti ar siltuma akumulējošu masu – ziepjakemens ieža un alumīnija cementa maisījumu. Šī sistēma nodrošina ātru krāsns uzsilšanu un ilgstošu siltuma atdevi. Īpašu vērību ražotājs pievērsis arī pašai krāsns kurtuvei. Tā ir veidota no 100% čuguna un aplikta ar šamota plāksnēm. Efektīvākai siltuma atdevei, kurtuve ir aprīkota ar dubulto dūmgāžu sadedzināšanas sistēmu. Pateicoties siltuma masas blīvajam pildījumam un unikālajai kurtuvei, krāsni nav iespējams salauzt pārkurinot.

Lai nodrošinātu plašāku telpu apsildi ražotājs rekomendē pievienot krāsns apakšā speciālu ventilatoru. Iedarbinot ventilatoru, gaiss no krāsns apakšējās daļas pa īpašiem gaisa kanāliem, kas atrodas kurtuves starpsieniņās, tiek izspiests caur krāsns priekšplānā esošajām atverēm telpā. Tādējādi ar gaisa palīdzību siltais gaiss tiek vienmērīgi kustināts pa mājokli. Vēl viena ventilatora īpašība - tas palīdz nodrošināt tūlītēju siltumu telpā.

Krāsns izvēlē diezgan nozīmīga loma parasti tiek piešķirta dizainam un drošībai. Diezgan unikāla “Svenska Kakelugnar” kamīnkrāšņu īpašība ir tā, ka, iegādājoties vienkāršāko krāsns modeli, to laika gaitā var papildināt ar dažādas variācijas podiņiem un papildu aprīkojumu, piemēram, masīviem plauktiem, sudrabainu vai apzeltītu kurtuvi. Savukārt par drošību ražotājs ir īpaši parūpējies, krāsns aprīkota ar cieši noslēdzamām kurtuves durvīm un drošības gaisa vārstu, kas nepieļaus saindēšanos ar tvana gāzēm, tādējādi krāsns ir droši ekspluatējama arī mazu bērnu klātbūtnē.

Darbībā krāsns vidēji stundas laikā patērē 3-4 kg sausas malkas. Ar to ir pilnīgi pietiekoši, lai siltums mājoklī saglabātos visas dienas garumā. Kurinot ilgstošāk, krāsns siltumu var uzturēt pat virs 24 stundām pēc kurināšanas. Šāda tipa krāsnis atkarībā no telpu izolācijas ir piemērotas pat platībām virs 150 kvadrātmetriem.

“Svenska Kakelugnar” podiņu kamīnkrāsnis Latvijā var iegādāties zviedru kamīnu un krāšņu ražotāju salonā Kamina E. Birznieka- Upīša ielā 18, tālrunis - 7281940.

Sīkāka informācija – http://www.kamina.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!