Foto: Publicitātes foto
Viedtālrunis bez šaubām ir kļuvis par mūsu ikdienas gaitu svarīgāko atbalstu – tas jau sen pilda ne tikai saziņas funkciju, bet ļauj piefiksēt dažādus darāmos darbus, pakavēt laiku sociālajos tīklos, kā arī iemūžināt skaistākos mirkļus kvalitatīvās fotogrāfijās. Lai ierīce to visu paveiktu, tālruņu ražotāju galvenais uzdevums šobrīd ir apvienot izcilu veiktspēju un lielisku kameru elegantās ierīcēs, un tieši tāds ir arī jaunais "Huawei P smart Pro". Par to, kādas iespējas sniedz tā kameras, šoreiz apskats Dailes teātra aktrises un fotogrāfijas entuziastes Dārtas Danēvičas skatījumā.

Pats pirmais, kas pamanāms pirmo reizi apskatot kādu viedtālruni, vienmēr ir tā dizains un ekrāns. Telefons ir viegls, ļoti elegants, ērti ieguļ plaukstā. Paņemot rokā "P smart Pro", mani ļoti uzrunā tā minimālistiskais skaistums un telefona korpusa plūstošais dizains. Nekādu pogu un citu lieku detaļu. Taču pats svarīgākais noteikti šajā tālrunī ir tā kameras, tāpēc to iespējas izpētīju detalizētāk.

Plašas iespējas un kvalitāte trīs kameru izpildījumā

Jaunā "Huawei" tālruņa aizmugurē ir trīs kameras objektīvi, kur galvenā kamera spēj darboties gan ieteicamo 12 megapikseļu, gan īpašā 48 megapikseļu režīmā. Salīdzinot fotoattēlu kvalitāti 12 vai 48 megapikseļos, ko iespējams manuāli izvēlēties, neredzu būtisku atšķirību ikdienas situācijās. 48 megapikseļu attēlu izmērs ir daudz lielāks, un tas noteikti noder attiecīgās situācijās, taču ikdienā paliku pie 12 MP režīma un esmu pilnībā apmierināta ar rezultātu. Tāpat tālrunis aprīkots ar ultra-wide jeb īpaši plata leņķa 8 megapikseļu objektīvu, un, protams, neizpaliek dziļuma sensors, kas palīdz bildēs izveidot nesamākslotu bokeh efektu.

Esmu "Huawei" viedtālruņu lietotāja jau ilgāku laiku, tādēļ esmu atklājusi, ka man ļoti patīk fotografējot izmantot nakts režīmu, kas palīdz iegūt īpaši asu, detalizētu attēlu. Turklāt jāatzīst, ka tas labi un efektīgi darbojas arī bildējot dienā – mana suņa deguns burtiski "lien ārpus bildes", radot gluži dzīvu klātesamības sajūtu. Taču tikai tagad atklāju, cik vērtīgs ir arī režīms, kas ļauj fiksēt attēlus wide angle režīmā. Plašuma un dziļuma sajūta tagad pieejama ne tikai pilsētvidē vai esot pie dabas, bet arī fiksējot portretus.

Likumsakarīgi, ka maksimālā attēlu kvalitāte atklājas pietiekamas gaismas apstākļos, tādēļ situācijām, kad jāfotografē naktī (vai, manā gadījumā, piemēram, aptumšotā bezlogu teātra zālē) gluži vienkārši labāk izvēlēties tam domātu un speciāli radītu iestatījumu, un manis jau pieminētais nakts režīms te veic savu uzvaras gājienu. Lai gan tehnoloģiju profesionāļi un apskatnieki allaž piemin ilgāku slēdža laiku un nepieciešamību nekustīgi fiksēt attēlu vairāku sekunžu garumā, es ieteiktu būt radošākiem, ļaujot objektiem kustēties un veidot gleznai līdzīgu, kustīgu efektu. Oriģināli un neikdienišķi rezultāti garantēti!

Pašportretu cienītājiemizbīdāmā selfiju kamera

Vēl viens pēdējā laikā aizvien populārāks risinājums, ko ieguvis arī "P smart Pro", ir tas, ka priekšējā kamera izbīdās no tālruņa korpusa tikai brīdī, kad tiek izvēlēts pašbildes režīms. Izbīdīšanās notiek nemanāmi un, protams, veikli un mērķim netraucējoši – tieši tā, kā tam būtu jābūt, ja uzdevums ir operatīvi radīt vēlamo pašportretu. Man vēl nav gadījies pārbaudīt portretkameras izturību iespējama kritiena gadījumā, bet, izpētot pieejamo informāciju par šo jautājumu, atklāju, ka "Huawei" par to ir padomājis, nodrošinot mazo un plāno kameras korpusiņu gan ar spēju izturēt pārdesmit kilogramu svaru, gan ar automātisku tā pašievietošanos atpakaļ telefona korpusā kritiena gadījumā. Gana būtiski un mierinoši visiem aktīvajiem un kaismīgajiem, vai ne?

Pašportreta režīmā uz displeja atrodams arī skaistuma filtrs, kas jau attēla radīšanas brīdī "uzspodrina" seju, liekot acīm mirdzēt un ādai acumirklī kļūt veselīgākai paša izvēlētā gradācijā. Tas varētu būt aktuāli perfekcionistiem un aktīviem soctīklu satura veidotājiem, taču es personīgi visvairāk izbaudīju portretus, kas tapuši, skaistuma filtru izslēdzot. Neskatoties uz to, ir labi, ka izvēles iespējas katrai dienai, situācijai un noskaņojumam ir nodrošinātas.

Kopš fotografēju ar "Huawei" telefoniem, regulāri saskaros ar situācijām, kad publicētie vai citiem nosūtītie attēli raisa tādus jautājumus kā – ar kādu fotokameru strādāju, kur un kā apstrādāju attēlus? Jāatzīst, ka esmu tik slinka un nezinoša fotolietās, ka gluži vienkārši uzticos "Huawei" tālruņa zināšanām un spējām, ļaujot visu darbu padarīt viedtālruņa autofokusam, portreta vai citam atbilstoši izvēlētam režīmam, kā arī savai gaumei. Ja agrāk pētīju fotokameru iespējas un centos integrēt atsevišķas kameras līdzi nēsāšanu savās ikdienas gaitās, tad tagad šis jautājums vairs nav aktuāls, jo Huawei sniegums man spēj sarūpēt absolūti līdzvērtīgu gandarījumu, atstājot lielisku iespaidu un patīkami pārsteidzot arī manus sociālo tīklu draugus un sekotājus. Viss notiek!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!