Aģentūra "Promotion" informē, ka Valsts Cilvēktiesību birojs (VCB) ir saņēmis atsevišķus iesniegumus par iespējamo dzimumu diskrimināciju "Chippendales" šova organizēšanā. Izvērtējot lietas apstākļus, VCB "Chippendales" šova organizatoriem – aģentūrai "Promotion" sniedzis savu viedokli par šāda ierobežojuma pieļaujamību.
VCB vēstulē teikts (citāts):

„Publiskajos paziņojumos par „Chippendales” gaidāmo uzstāšanos Rīgā tiešā viedā tiek norādīts, ka “ieeja pasākumā ir tikai sievietēm”. No vienas puses – tas ir tiešs ierobežojums atkarībā no personas dzimuma, taču tajā pašā laikā - liedzot ieeju šajā pasākumā, netiek ierobežota neviena no cilvēka fundamentālajām tiesībām, kā arī ir zināmi šī norādījuma objektīvie iemesli.

Pasākuma organizatori savā preses paziņojumā skaidro, ka tā ir pašu šova dalībnieku prasība, jo priekšnesums ir veidots tieši sievietēm, atbilstoši sieviešu psiholoģijai un vēlmēm, nevis vīriešu izklaidei un prakse rāda, ka vīriešu klātbūtne (skeptiskā attieksme, replikas) var tikai traucēt pasākuma gaisotni un priekšnesums nesasniegts tā mērķi un auditoriju. Tā kā pasākums ir erotiska rakstura, tad objektīvas atšķirības sieviešu un vīriešu auditorijās var pastāvēt.

Ņemot vērā augstākminēto, uzskatām, ka konkrētajā gadījumā atšķirīgajai attieksmei ir objektīvs pamatojums, pasākuma mērķauditorija ir sievietes un nav pamata uzskatīt, ka pasākuma neapmeklēšana ierobežos kādu no vīriešu tiesībām vai izraisīs kaitējumu vai nelabvēlīgas sekas. Drīzāk otrādi – tas ļaus pilnvērtīgi baudīt pasākuma gaisotni tā veidotāju iecerētajos apstākļos.

Tomēr, kā jau minēts, pasākuma organizētājiem, lai arī ievērojot šova dalībnieku prasību, jāapzinās iespējamās juridiskās sekas un jāielaiž visas personas, kas būs nopirkušas biļetes.”

Aģentūra “Promotion” pievienojas VCB paustajam viedoklim, respektē to un cer uz Latvijas vīriešu toleranci.

Vīriešu spēja pārvarēt sevī vēlēšanos būt klāt tur, kur tas viņiem tiek teorētiski liegts, šajā gadījumā būtu labs pamats dāmu un džentlmeņu sabiedrības atjaunošanai. Kāpēc lai par pirmo pamatakmeni nekalpotu “Chippendales”?

Sakarā ar milzīgo interesi par “Chippendales” šovu un lielajiem biļešu tirdzniecības apjomiem, “Promotion” ir spiesta palielināt biļešu cenas Fanu un VIP zonās, saglabājot jau esošo cenu biļetēm Zālē.

Jaunās cenas stājas spēkā no 8. oktobra. Biļešu cenu pieaugums Fanu un VIP zonās saistīts ar minēto šova norises sektoru konstrukciju pārplānošanu/pārbūvi, pielāgojot lielākam apmeklētāju skaitam, tai pašā laikā saglabājot redzamības un komforta kvalitāti.

Tiek veikti papildus pasākumi skatītāju ērtībām arī Zālē, izvietojot tajā divus lielus video ekrānus, uz kuriem ar visaugstākā līmeņa profesionālas video tehnikas palīdzību būs redzams viss uz skatuves notiekošais tuvplānā.

No 8. oktobra biļešu cenas uz Chippendales šovu 10. oktobrī Ķīpsalas hallē būs:
Zālē – 15Ls
Fanu zonā – 30Ls
VIP zonā – 40Ls

Biļetes nopērkamas Rīgas Kongresu nama kasēs, u/v Centrs, t/p Alfa, t/c Spice, t/c Origo, t/a Kolumbs Juniors, DUS Statoil (Kr. Valdemāra ielā 104 un Eksporta ielā 1c) kā arī www.ticketservice.lv un mūzikas veikalos „Gailītis G”, kas atrodas u/v Centrs 3. stāvā, t/c Maxima (Deglava 67 un Saharova 20a) un t/c Mols.

Informāciju par “Chippendales”, fotogaleriju, zāles plānu var aplūkot www.promotion.lv. Sadaļā „Starp mums, meitenēm...”, “Chippendales” pielūdzējas var apmainīties viedokļiem un izteikt komentārus.

Kā jau tika minēts agrāk, 10. oktobrī Ķīpsalā notiks “Chippendales” Eiropas tūres atklāšanas šovs, kas pēc milzīgajiem panākumiem ASV ir atzīts par pašu veiksmīgāko grupas 25 gadu pastāvēšanas vēsturē. To veidojis viens no pasaulē atzītākajiem producentiem Louis J.Pearlman, kurš padarījis slavenas tādas grupas kā “Backstreet Boys” un “N Sync”.

Pirmo reizi “Chippendales” šovu vēsturē ieeja - TIKAI daiļā dzimuma pārstāvēm.

Pēc “Chippendales” uzstāšanās tiks organizēta fotosesija, kuras laikā apmeklētājām tiks dota iespēja nofotografēties kopā ar šova dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!