Foto: Indars Krieviņš

Rauna ir īpaša ne tikai ar Raunas Staburagu un ievērības cienīgajām pilsdrupām, bet arī ar to, ka tā ir viena no retajām apdzīvotajām vietām Latvijā, kuras vārds dots arī cilvēkiem. Vārds "Rauna" kalendāros parādījies jau 1938. gadā. Pateicoties vēstures liecībām jau septīto gadu Raunā ir atdzimušas šī vārda svinības. Viss labais ir sen aizmirsts vecais. Šī gada svinību galvenie notikumi norisināsies 24. augustā, taču kā ierasts svētki uzsākas nedēļu iepriekš ar Raunas mākslas plenēru.

Foto: Indars Krieviņš

Jau tradicionāli, gaidot svētku nedēļas nogali Raunā norisinās mākslas plenērs, kas šogad veidots atšķirīgi no citiem gadiem. Ikvienam Raunas iedzīvotājam un viesim ir iespēja līdzdarboties mākslas procesos. Sadarbībā ar trīs dažāda veida māksliniekiem, galarezultātā taps trīs dažādi mākslas darbi – fotogrāfija, glezniecība un instalācija. Darbu rezultāti būs apskatāmi 24. augustā.

Vārda dienas svinības galvenais notikums aizsāksies 24. augustā, kad pēcpusdienā Rauna dāvinās iespēju svinības izbaudīt pašiem mazākajiem. Bumbiņbaseini, batuti un piepūšamās atrakcijas bērnu priekam jau no plkst. 16.00. Ieeja atrakciju laukumā bērniem "maksājot" ar zīmētiem, līmētiem apsveikumiem Raunai vārda dienā.

Vakara programmas norises vieta, nemainīgi gadu no gada, ir Tanīsa kalns. Vārda dienas svinības Tanīsa kalnā iesāks stāvizrāde kopā ar Jāni Kreičmani un Kalvi Trosku. Pēc uzņemtas humora devas, skatuvi piepildīs džeza apvienība "Parks". Turpinājumā viens no galvenajiem vakara uznācieniem būs ap plkst. 21.30, kad svinību apmeklētājus priecēs grupas "Sudden Lights" koncerts. Vārda dienas svinības noslēgsies ar svētku salūtu. Ieeja pasākumā bez maksas.

Lai pilnvērtīgi pavadītu dienu Raunā, ikviens vārda dienas viesis aicināts pirms svinībām izbaudīt Raunas ainavas un citas piedāvātās iespējas. Lai uzzinātu ko darīt pirms pasākuma, informāciju par apskates objektiem un vietām, ko vērts redzēt iespējams uzzināt ciemojoties Raunas TIC vai sazinoties ar tūrisma darbiniekiem pa tālruni.

Foto: Indars Krieviņš
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!