Foto: Publicitātes foto
Latvijas uzņēmums "Transparent" radījis un Valsts ieņēmumu dienestā reģistrējis mūsdienīgu kases aparātu, kas atbilst visām valsts un uzņēmumu prasībām.

Šobrīd kases aparātu lietošanu nosaka Latvijas Ministru kabineta noteikumi (MK Nr. 96 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība"), kas attiecas uz visiem ražotājiem, izplatītājiem un lietotājiem.

"2016. gada pavasarī mēs apmeklējām izstādi CEBIT Vācijā, kur dzima ideja radīt pašiem savu kases aparātu," stāsta projekta vadītājs Jurijs Osnačs. "Tā kā mūsu inženieru un programmētāju komandai attiecīgajā nozarē ir vairāk nekā 20 gadu pieredze, tika pieņemts lēmums projektu realizēt. Tā paša gada rudenī mēs apmeklējām līdzīgu izstādi Ķīnā, pēc kuras izkristalizējās galīgā produkta vīzija. Plānā bija radīt kases aparātu uz "Android" operētājsistēmas bāzes ar ļoti plašu funkcionalitāti. Šim projektam tika veltīts viss 2017. gads, taču diemžēl mēs sapratām, ka sertificēt un realizēt to Latvijā būs ārkārtīgi grūti. Tāpēc mēs pieņēmām lēmumu šo projektu atlikt līdz "labākiem laikiem" un koncentrējām uzmanību uz sākotnējo variantu, kas mums nešķita tik perspektīvs, proti, ar tastatūru," atklāj Osnačs.

"2018. gada septembrī rekordīsā laikā izstrādājām topošās ierīces elektroniskās mikroshēmas, un sākās darbs pie programmatūras izveides. Liela uzmanība tika veltīta korpusa, tastatūras un printera izvēlei. Galvenās prasības bija drošība, skaists dizains un cenas atbilstība kvalitātei. Tāpat – gan projektēšanas posmā, gan ražošanas procesā – mēs ņēmām vērā visas Latvijas tirgū esošo kases aparātu nepilnības un vājās vietas."

Kases aparāta izstrādē uzsvars tika likts uz darba drošību strāvas padeves pārtraukuma gadījumā. Tika testētas dažādas atmiņas kartes, kā arī iebūvētais akumulators, kas ir ļoti ērts izbraukuma tirdzniecībā. Daudz laika tika veltīts arī kases aparāta testēšanai, lielu uzmanību veltot programmatūras aizsardzībai, kā arī visu čeku un atskaišu saglabāšanai no elektroenerģijas padeves neatkarīgā atmiņā.

Kases aparātam var tikt pievienots skeneris preču svītrkodu nolasīšanai un dažādas naudas lādes.

Kases aparāts T-Cash 1.0 ir saņemis Eiropas CE sertifikātu.

"Rezultātā no projekta T-Cash 1.0 sākuma līdz visu sertifikātu un Valsts ieņēmumu dienesta atļauju saņemšanai un ievadīšanai Latvijas Republikā atļauto kases aparātu reģistrā pagāja tikai 11 mēneši," rezumē Osnačs.

Kases aparāts ir paredzēts intensīvai lietošanai. Darbojas gan no ārējas elektrības padeves, gan no iebūvēta akumulatora. Lieliski piemērots izbraukuma tirdzniecībai, piemēram, tirgū. Uzņēmuma standarta garantija – 1 gads. Tiek veikta arī pēcgarantijas apkalpošana.

Uzņēmums SIA "TRANSPARENT" piedāvā samainīt Jūsu kases aparātu pret jaunu T-Cash 1.0 .

Kā arī uzņēmums piedāvā kases aparātu īri un apkalpošanu.

Detalizētāka informācija pieejama mājaslapā www.transparent.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!