Foto: Publicitātes foto
Uzņēmējs un mūziķis Reinis Reķis (31) bija viens no pirmajiem, kurš pieņēma izaicinājumu un izmēģināja Latvijas fitnesa modeles un treneres Paulas Freimanes radīto fitnesa aplikāciju "MonacoFit.com". Intervijā Reinis dalās ar saviem iespaidiem un rezultātiem, ko izdevies sasniegt 12 nedēļās.

– Reini, vai biji agrāk gājis uz sporta zāli vai izmantojis citus veidus, lai notievētu un uzaudzētu muskuļus?

Ar fitnesu nodarboties sāku pirms sešiem gadiem, kad mans svars bija sasniedzis 120 kilogramus! Tajā laikā pašam viss likās super, bet, kad sapratu, ka tomēr ir par traku, sāku skatīties dažādas programmas par uzturu, svara zaudēšanu un iepazīt fitnesa dzīvi! Protams, ka gribējās labi izskatīties un justies!

– Kā tev gāja ar "MonacoFit.com"? Vai bija viegli sevi ilgstoši motivēt vingrot un gatavot mājās? Kas tev palīdzēja noturēt motivāciju visu šo laiku?

Pirms sāku lietot "MonacoFit.com" septiņus mēnešus nebiju darījis neko, vien tik daudz kā pasekoju līdzi tam, ko ēdu! Tā no 87 kilogramiem mans svars bija pieaudzis līdz 100! Vairs nederēja drēbes un, paskatoties spogulī, vairs neredzēju trapeci, "mīlas rokturīši" bija palielinājušies, tricepsi kļuvuši slābani. Lielākais motivators bija vizuālais izskats. Un, protams, atgriezusies bija mīļā, labā aizdusa!

– Tu arī daudz dalījies ar savu pieredzi sociālajos tīklos. Kas tevi pamudinānaja visu šo procesu publiskot?

Kad sāku publicēt ierakstus sociālajos tīklos, citi rakstīja un jautāja par rezultātiem. Tā ir liela motivācija turpināt, jo vajag pozītīvu atbildi, jāsāk intensīvāk trenēties. Tad arī ir patīkami atbildēt un motivēt citus! Mans lielākais prieks un motivācija ir tad, ja citi sāk justies labi! Un ar to es dalos regulāri!

– "MonacoFit.com" tiek izstrādāta arī ēdienkarte, balstoties uz produktiem, kas pašam cilvēkam garšo. Vai vienmēr juties paēdis, izmantojot "MonacoFit.com" receptes?

Pamēģināju arī "MonacoFit.com" ēdienkarti. Tur ir sagatavotas perfektas receptes un paēdis noteikti biju. Cilvēks ir pieradis pārēsties, bet kad ēdiens ir sabalansēts un gards, tad iemācies to pareizi pagatavot un lietot savā labā! Jo visu, ko mēs darām, pirmkārt, jau savai veselībai! Manā trakajā ikdienā un skriešanā ir ļoti grūti ar ēdiena pagatavošanu, bet receptes ir ļoti labas un ēdieni gardi!

– Vai agrāk biji mēģinājis ēst veselīgi? Vai mēģināji to darīt ilgstoši? Kā ar to veicās?

Savulaik, kad mans svars sasniedza 120 kilogramus, pieņēmu lēmumu kaut ko mainīt! Jau toreiz iepazinu dažādas garšas un uzturā sāku lietot daudzus produktus, kurus pirms tam neēdu! Pirmajos divos mēnešos nometu 15 kilogramus, tikai sakārtojot savus ēšanas paradumus!

– Kad sāki just un ievērot pirmos rezultātus? Kādas bija izmaiņas svarā un apkārtmēros?

Izmaiņas var just jau pirmajā nedēļā, ja ievēro visu programmu. Esmu ieguvis muskuļu apkārtmēru un svars tagad ir stabili 87 kilogrami!

– Vai plāno turpināt izmantot "MonacoFit.com"?

Protams, plānoju turpināt izmantot aplikāciju, kā arī popularizēt un atbalstīt dažādos iespējamos veidos!

– Tu spēri soli, saņēmies un sāki strādāt ar savu ķermeni. Ko ieteiktu tiem, kuri grib, bet nevar saņemties, lai sāktu strādāt pie sevis?

Ir grūti par šo runāt, jo ir cilvēki kas runā: "Jā, man vajag, man jānomet, kā es izskatos..." Bet šajā brīdī viņi jau ir spēruši soli, lai sāktu lietot "MonacoFit.com"! Un svarīgākais, ko no šī visa cilvēks iegūst, ir nevien svara zaudēšana, muskuļu apjoma palielināšana, labs uzturs, labs izskats, bet arī dzīvesprieks. Nāc uz "MonacoFit.com"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!