Foto: Rekrutēšanas centrs
Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei Neatkarības karā izcīnītās valsts aizsardzībā, kas ir visas sabiedrības kopēja atbildība.

Sirdī esi patriots? Stājies Zemessardzē!

Kāpēc es iestājos Zemessardzē?

"Vēlējos pārbaudīt savas spējas. Turklāt man jau toreiz bija interese par ieročiem. Ļoti būtisks bija arī mans personīgais viedoklis, ka katram pilsonim jāprot aizstāvēt savu valsti," savu lēmumu pamato kaprālis Vitālijs Romanovskis, kurš Zemessardzē iestājās 1999. gadā.

Dienot Zemessardzē, viņš ir apguvis visdažādākās prasmes un iemaņas militārajā jomā, zināšanas artilērijā un tehnikā. "Par vislielāko sasniegumu uzskatu iespēju piedalīties topošo zemessargu apmācībā, kas ļauj man nodot tālāk savas zināšanas un pieredzi," norāda 34. kājnieku bataljona priekšējo novērotāju nodaļas komandieris.

"Tiem, kas aizdomājas par stāšanos Zemessardzē, bet nav vēl izlēmuši, es iesaku ieskatīties sevī un aizdomāties, lūk, par ko – ir daudzi vaļasprieki, ar ko cilvēks var nodarboties, bet... nav tik daudz lietu, kurām veltot savu laiku, mēs gūstam ne tikai gandarījumu par paveikto, bet arī gandarījumu par iespēju izdarīt kaut ko savas valsts un tautas labā," aicina kaprālis Romanovskis, kurš darbu "Latvijas Dzelzceļā" un ģimenes dzīvi veiksmīgi savieno ar dienestu Zemesardzē.

Ko es iegūšu, iestājoties Zemessardzē?

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim un pilsonei saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes dažādās militārās specialitātēs, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un iemaņas, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Kādas ir prasības, lai iestātos Zemessardzē?

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes.

Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vai pilsonei no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Kā es varu iestāties Zemessardzē?

Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā.

Pieteikties un dienēt Zemessardzē var arī Ādažu bāzē izvietotajā 3. kājnieku bataljonā (tālruņa numurs: 27850560, e-pasta adrese: 3kb@mil.lv).

Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Plašāk par dienesta iespējām, prasībām kandidātiem un ieguvumiem dienestā Zemessardzē uzzini tās tīmekļvietnē.

Seko rekrutēšanas aktualitātēm "Kļūsti karavīrs!" "Facebook" lapā, "Instagram" kontā un "YouTube" kanālā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!