Foto: Publicitātes foto
Valsts aizsardzības koncepcija paredz – lai aizpildītu Nacionālo bruņoto spēku vienību karavīru sastāvu un nodrošinātu spēju attīstībai nepieciešamo personālu, šīs koncepcijas darbības laikā no 2021. līdz 2024. gadam ir jāsasniedz mērķis – vismaz 8000 profesionālā dienesta karavīru.

Bruņoto spēku piedāvājums

Bruņoto spēku karavīri savus tiešos amata pienākumus pilda trijās profesijās – virsnieki, instruktori un kareivji –, kā arī vairāk nekā 35 nodarbinātības (ieroču šķiru) jomās, piemēram, kājnieki, artilērija, pretgaisa aizsardzība, kaujas inženieri, auto un kaujas tehnika, medicīniskais nodrošinājums, sakari un informācijas sistēmas, un jau vairāk nekā 175 specialitātēs. Apmācība specialitātēs ir bez maksas.

Nepieciešamākās specialitātes

Dienestam kareivju un instruktoru speciālistu amatos bruņotie spēki pieņem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) speciālistus, aviācijas tehniskā nodrošinājuma un avionikas, elektronikas, autotransporta apkopes un ekspluatācijas, kā arī medicīnas nodrošinājuma (ārstu palīgi, medicīnas māsas) speciālistus, kā arī kandidātus ar transportlīdzekļa vadītāja kategorijām B, C un D un traktortehnikas vadītāja kategorijām TR1 un TR2 speciālās militārās tehnikas vai speciālo militāro transportlīdzekļu vadīšanai.

Iespējamās dienesta vietas

Uzsākot profesionālo dienestu, bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu kādā no apakšvienībām:

- Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos,
- Jūras spēkos Liepājā un Rīgā,
- Gaisa spēkos Lielvārdē,
- Štāba bataljonā Rīgā.

Profesionālais dienests arī Vidzemē

Zemessardzes 22. kājnieku bataljonā Valmierā tiek veidota artilērijas baterija, bet Zemessardzes 25. kājnieku bataljonā Gulbenes novada Stāmerienā – kaujas atbalsta rota ar prettanku, pretgaisa aizsardzības un izlūkošanas spējām.

Dienestam artilērijas apakšvienībā nepieciešami haubiču tēmētāji un lādētāji (šāvēji) – ar zināšanām sakaru, elektronikas un IT jomā. Savukārt lai kļūtu haubiču vadītājiem un platformas mehāniķiem, kandidātiem nepieciešamas traktortehnikas vadīšanas un transporta remonta iemaņas. Par skaitļotājiem uguns vadības centra apkalpē varēs kļūt kandidāti ar labām sekmēm matemātikā un, protams, arī ar zināšanām sakaru, elektronikas un IT jomā.

Piesakies arī tad, ja tev nav šādas izglītības vai iemaņu – bruņotie spēki bez maksas apmācīs nepieciešamajā militārajā specialitātē.

Ieguvumi, kļūstot par karavīru

Izvēloties profesionālo dienestu, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, sākot no 900 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tai skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80% no saņemtā atalgojuma, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, tajā skaitā arī starptautisko operāciju rajonos. Karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.

Esi viens no mums – kļūsti karavīrs!

Pieteikties profesionālajam dienestam var jebkurā laikā. Jautājumu gadījumā zvani uz numuru 67137137, raksti uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv vai ieskaties Facebook lapā "Kļūsti karavīrs!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!