Foto: Publicitātes foto

Blakus Rīgas vecākajam parkam – Viesturdārzam – gozējas ekskluzīvā piecu zvaigžņu viesnīca "A22 Hotel", kurā vēsturiskā elegance apvienojusies ar mūsdienīgu šiku. Viesus tā pievilina ar izsmalcinātu un līdz katrai sīkākajai niansei pārdomātu interjeru, kuru veidojuši meistarīgi dizaineri. Ēkā mājvietu radusi arī īstena gastronomijas pērle – restorāns "John", kura atvērtajā virtuvē saimnieko un viesus ar autorreceptēm pārsteidz šefpavārs Kristaps Sīlis. Ēdienu baudīšana šeit tiek pārvērsta vēl nebijušā pieredzē, un 17. martā gardēži tiks lutināti ar īpaši unikālu garšas piedzīvojumu, kurā tiks pasniegts karaliskais "Wagyu" jeb vagjū.

"Wagyu" tulkojumā no japāņu valodas nozīmē "Japānas liellops". Gardēžu aprindās vagjū šķirnes govju gaļa komentārus neprasa – tā ir pasaulē dārgākā, labākā un kvalitatīvākā liellopa gaļa. Savas unikālās tekstūras un šķiedras dēļ tā nereti tiek salīdzināta ar marmoru un ir luksusa ēdiens. Lai gan vagjū liellopi tiek audzēti arī citviet pasaulē, tostarp arī Austrālijā un Amerikā, par autentisku uzskatāms tikai un vienīgi Japānas vagjū, kas iedalās četrās tīršķirnēs.

Japāņi laika gaitā ir radījuši un izkopuši liellopa gaļas kultūru tik niansēti, ka tā zināmā mērā salīdzināma ar vīna nozari, kas neaprobežojas vien ar dzērienu divās dažādās krāsās. Tāpat kā Burgundijas vīns savu nosaukumu izpelnījies, pateicoties Francijas reģionam, kur tas tapis, arī vagjū gaļa sev līdzi nes reģionu nosaukumus. Ne tikai katrā reģionā, bet arī katrā saimniecībā tiek ievēroti savi īpaši liellopu labturības, audzēšanas, aprūpēšanas un barošanas principi, kas gaļai piešķir unikālas garšas un neatkārtojamas tekstūras nianses. Vagjū audzēšana ir gluži vai māksla – katrs teliņš tiek reģistrēts, par viņu tiek apkopota visa informācija, tostarp arī barošanas metode, DNS un ciltsraksti. Japānā ir augstākie liellopa gaļas standarti pasaulē un gaļas kvalitāte tiek novērtēta pēc vairākiem striktiem rādītājiem un kritērijiem.

Restorāna "John" šefpavārs un radošā komanda nemitīgi cenšas radīt jaunas un vēl nepieredzētas garšas. Viņu mērķis ir saviem viesiem nodrošināt augstākā līmeņa servisu un kvalitāti, sniedzot iespēju nobaudīt kaut ko vēl nebijušu.

Vagjū vakariņas būs ekskluzīvs un Latvijā unikāls gardēžu pasākums, kura viesi dosies izzinošā un arī izglītojošā garšu ceļojumā. Pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar vairāku kārtu vakariņām, tostarp uzkodām, pamatēdienu un desertu. Visos ēdienos varēs izbaudīt vagjū dažādās garšas nianses. Šefpavārs Kristaps Sīlis vairākus mēnešus ir strādājis pie recepšu veidošanas un testēšanas, cenšoties izkāpt ārpus rāmjiem veidos, kā gaļu integrēt dažādos ēdienos un pasniegt uz šķīvja. Jau iepriekš tikušas aizvadītas līdzīgas gardēžu vakariņas, kurās viesi tika cienāti ar kaviāru un ne tikai degustēja šo elitāro delikatesi, bet arī atklāja kaviāra dažādās izcelsmes un garšas nokrāsas.

"John" radošajai komandai ir svarīgi augt, attīstīties, būt pirmatklājējiem un saviem viesiem piedāvāt rūpīgi izmeklētus ēdienus kombinācijā ar molekulārās kulinārijas plašajām iespējām, lai došanās uz restorānu būtu īpašs notikums, gluži kā operas vai teātra apmeklējums. Šefpavāra vīzija ir savus viesus ne tikai pārsteigt ar garšām, bet arī sniegt viņiem zināšanas, emocijas un sajūtas, kuras nevarēs atrast nekur citur. Viens no restorāna trumpjiem ir atvērtā virtuve, kas ikvienam viesim ļauj ielūkoties ēdiena pagatavošanas mākslā un novērtēt virtuves komandas meistarību.

Restorāna ēdienkarte ir mainīga. Autorvirtuve ir veidota, balstoties uz šefpavāra garšas izjūtām, un te nekas netiek pirkts jau gatavs. Viesiem tiek pasniegti augstvērtīgi ēdieni, kuru receptes ir noslīpētas līdz perfekcijai, bet to pagatavošanā izmantoti tikai kvalitatīvākie produkti un izejvielas. Savukārt durvis uz garšu ceļojumu paver degustācijas ēdienkarte, kurā apkopoti šefpavāra spilgtākie ēdieni. Šeit iespējams nobaudīt gan garšīgas brokastis, gan vieglas uzkodas, gan gastronomiskus šedevrus un kulinārus piedzīvojumus īpašos notikumos un svētkos, piemēram, Sieviešu diena, kas gaidāma pavisam drīz. Turpat līdzās restorānam "John" atrodas Baltijā pirmais dāmu bārs "Jackie", kur elegantā interjerā iespējams nogaršot izsmalcinātus bārmeņa autorkokteiļus un arī pēcpusdienas tēju, kas simbolizē augstāko aprindu dzīvesstilu.

Restorāns un bārs savu nosaukumu ir guvuši par godu ASV bijušajam prezidentam Džonam F. Kenedijam un viņa kundzei, pirmajai lēdijai Džekijai. 1939. gadā Kenedijs, tobrīd vēl būdams Hārvarda Universitātes students, devās ceļojumā uz Eiropu un Padomu Savienības republikām. Brauciena ietvaros viņš apmeklēja arī Latviju. Topošais prezidents Rīgā bija apmeties ēkā Ausekļa ielā 22, kur tobrīd atradās ASV vēstniecība, bet tagad ir izveidota viesnīca "A22 Hotel". Šo faktu apstiprina arī pie nama fasādes piestiprināta piemiņas plāksne.

Viesnīcas izsmalcināto iekārtojumu un interjeru radījusi izcila dizaineru komanda. Katra istaba ir unikāla un veidota kā mākslas darbs, kas iemieso mūsdienīgu šiku un vilinošu atmosfēru. Ikviena detaļa interjerā ir rūpīgi pārdomāta, un telpas burtiski izstaro greznību. Lai telpas būtu arī racionāli izmantojamas, daudzi interjera elementi ir dizaineru pašu radīti uz papīra un galdnieku un citu meistaru individuāli īstenoti. Viesu uzturēšanos šeit paspilgtina unikāls individuālas attieksmes serviss, ikvienu viesi uzņemot kā mājās. Uzturēšanās laikā šeit ikvienu viesi sagaida īpaši detalizētas nianses un pārsteigumi, lai nakšņošana šajā viesnīcā būtu neaizmirstams piedzīvojums.

Viesnīcā ir izveidota arī sapulču telpa, sporta zāle, sauna, jumta terase un arī āra terase, kur brīvā, nepiespiestā gaisotnē siltā laikā nesteidzīgi baudīt gardus kokteiļus un uz mēles kūstošas uzkodas.

Viesnīcas, restorāna un bāra komanda ir kā liels mehānisms, kurā katra detaļa precīzi strādā, nodrošinot vislabāko servisu un izcilu pieredzi saviem klientiem, lai viesošanās Ausekļa ielā 22 būtu neaizmirstama.

www.a22hotel.com

www.johnrestaurant.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!