Foto: Publicitātes foto
6. Latvijas Anesteziologu un reanimatologu asociācijas Nacionālajā kongresā piedalījās Rīgas 1.slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas ārsti, kuri dalījās ar savu pieredzi anestēzijas un zinātniskās darbības jomā.

Par progresējošu attīstību un strauju jaunu medicīnas metožu un ārstēšanas principu ieviešanu savā darbā, Rīgas 1. slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikai, tās vadītājas Dr.med., docentes Irinas Evansas personā, tika pasniegta Latvijas Anesteziologu un reanimatologu asociācijas balva "2017. gada attīstības projekts".

2014. gada nogalē Rīgas 1. slimnīcā pēc vērienīgas rekonstrukcijas tika atvērts jauns operāciju bloks, intensīvās terapijas nodaļas un sterilizācijas bloks. Intensīvās terapijas nodaļai iegādāts nozarē jaunākās paaudzes aprīkojums dzīvības funkciju novērošanas monitoringam, ultrasonogrāfijas aparatūra. Aprīkojums mūsdienīgas medikamentozas terapijas pielietošanai ir ne vien maksimāli komfortabls pacientiem, bet arī atvieglo personāla darbu ārstēšanas un aprūpes procesā.

2016. gadā izveidota Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnika, piesaistot augsti kvalificētus speciālistus. Anesteziologi, vadoties pēc operācijas veida un pielietoto ķirurģijas metodi un pacienta vispārējo stāvokli, aizsargā cilvēka organismu no sāpju un stresa nevēlamās ietekmes, rada optimālus apstākļus operācijas veikšanai. Darbā tiek pielietotas modernas anestēzijas metodes: vispārējā un lokālā anestēzija, pēcoperācijas un hronisko sāpju ārstēšanas metodes. Intensīvās terapijas nodaļā tiek veikts pacientu veselības stāvokļa monitorings pēcoperācijas periodā diennakts režīmā, pastāvīgi dežūrējot komandai ārsta anesteziologa, reanimatologa un divu māsu sastāvā.

Foto: Publicitātes foto

Attīstoties Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikai, šogad atvērts Sāpju centrs – tā ir iespēja pacientam ērti un operatīvi nonākt pie speciālistiem, kuri var palīdzēt atbrīvoties no sāpēm vai tās atvieglot. Pacientus pieņem algologi anesteziologi, tie nosaka blokādes nepieciešamību, pamatojoties uz izmeklējumiem un pacientu sūdzībām.

Klīnikas darba augstais novērtējums ir nozīmīgs visam Rīgas 1. slimnīcas kolektīvam, tas motivē, ceļ mediķu darba prestižu, veicinot pacientu veselības aprūpes kvalitāti.

Rīgas 1. slimnīca ir vecākā slimnīca Latvijā, kas Rīgas pilsētas pašvaldības investīciju programmas rezultātā ieguvusi jaunu izskatu un saturu. Slimnīcas speciālisti izmanto jaunākās metodes un tehnoloģijas, lai pacientiem piedāvātu plānveida diagnostikas un ārstēšanas iespējas – iespējas savlaicīgi rūpēties par veselību un saglabāt to ilgtermiņā.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!