19.martā plkst. 18 Skolas ielā 11 RTU Rīgas Biznesa Skola (RBS) rīko atvērto durvju dienu MBA jeb biznesa vadības maģistra programmā, kurā potenciālie studenti varēs uzzināt par programmas saturu, iestāšanās nosacījumiem un MBA beidzēju iespējām darba tirgū.

Pasākuma ietvaros RBS mārketinga pasniedzējs Mārcis Ešmits demonstrēs RBS studijās izmantoto biznesa situāciju analīzes jeb case-study* metodi, izmantojot konkrētu uzņēmumu piemērus. RBS absolvents, ēdināšanas uzņēmuma Fazer Amica Latvia rīkotājdirektors Aigars Kaugars stāstīs par MBA grāda vērtību darba devēju acīs. Par studiju procesu skolā stāstīs RBS studenti un absolventi.

Ar šo gadu Rīgas Biznesa skolā iespējams apgūt jaunu specializāciju - MBA Marketing, kas domāta studentiem, kas vēlas veidot karjeru mārketinga jomā kā Latvijā, tā ārzemēs. RBS studenti var apgūt arī vispārējo MBA programmu, kas noder uzņēmumu vadībā visās nozarēs, specializēties MBA Finance, kas domāta finanšu jomā strādājošajiem, un MBA IT, kas īpaši paredzēta IT uzņēmumu vadītājiem, IT projektu vadītājiem un cilvēkiem, kas uzņēmumos atbild par informācijas sistēmu vadību.

MBA ir starptautiski atzīts grāds, kas ļauj apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes tālākai vadītāja karjerai kā biznesā, tā arī valsts un sabiedriskajā sektorā. MBA, ko pirmoreiz sāka piedāvāt ASV universitātes 20.gs. sākumā, ir pašreiz vispopulārākā profesionālās augstākās izglītības programma pasaulē - tiek piedāvātas vairāk nekā 2500 programmas. MBA studijas sagatavo absolventus darbam mūsdienu biznesa mainīgajā vidē, dodot sistematizētas zināšanas visās galvenajās vadības disciplīnās.  "MBA iemāca skatīties plašāk - tu esi izstudējis pietiekami daudz biznesa situāciju, lai saprastu, ka jebkurā gadījumā pastāv dažādas alternatīvas, kā risināt lietas," uzskata RBS absolvente, TV3 un StarFM izpilddirektore Inga Zvaigzne.

RBS MBA programmu direktore Inese Eglīte atzīst, ka MBA grāds ir vēl viena garantija darba devējam: "MBA grāds dod pārliecību, ka darbinieks ir secīgi apguvis visas būtiskās uzņēmējdarbības funkcijas un procesus, lai spētu nākt klajā ar dzīvotspējīgu stratēģiju."

RBS stratēģiskie partneri ir Bufalo universitāte ASV un Otavas universitāte Kanādā. Studijas skolā notiek angļu valodā. Rīgas Biznesa skolu tās darbības 16 gados beiguši vairāk nekā 700 absolventi, kas ieņem vadošus amatus lielākajos Latvijas uzņēmumos vai uzsākuši un vada savu biznesu.

Papildu informācija un reģistrēšanās atvērto durvju dienai: admin@rbs.lv, 67089800, www.rbs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!