Foto: Zlata Golubeva
7. oktobrī, Elizabetes un Antonijas stūrī esošā restorāna "Olivers" viesiem bija lieliska iespēja iepazīties ar vietējās ēdienkartes jaunumiem.

Jāteic, ka pasākumā tika prezentēti ne tikai īpatnēji ēdieni, bet arī to autors, šefpavārs Aleksandrs Astapčiks. Aleksandram ir bagāta darba pieredze Eiropas virtuves restorānos, viņš pastāvīgi pilnveido savas prasmes Eiropas vadošo pavāru meistarklasēs. Vienvārdsakot, "Olivers" virtuve ir uzticamās rokās, un pastāvīgie klienti nepacietīgi gaida interesantus un negaidītus risinājumus, jauninājumus un iespaidus.

Savu talantu šefs diezgan spilgti demonstrēja visiem gardēžiem, kas bija ieradušies. Lai sagatavotu garšas kārpiņas izmeklētiem ēdieniem, sākumā cienāja ar šampanieša un aveņu sorbetu. Tālāk sekoja maigais karpačo no jūras ķemmītēm ar ikriem, apcepts tuncis ar zaļajiem sparģeļiem un melno olu, karstā kapučino krēmzupa no topinambūriem un tumšā alus, liellopa karpačo ar trifeļu sāli un ciedru riekstiem.

Jau skanējums ir gards un vilinošs, vai ne? Un tas ir patiešām neaizmirstami. Visas uzkožu sastāvdaļas sader tā, ka labāk nevar vēlēties, ideāli papildinot un akcentējot viena otras garšu.

Vēl ēdienkartē bija arī brīnišķīgais risoto ar baravikām parmezāna groziņā, pārsteidzošā pīles krūtiņa apelsīnu marinādē ar batāšu biezeni un topinambūru čipsiem bordo mērcē. Teikšu, ka te arī viss bija tik harmonisks un smalks, ka dāvāja veselu baudas jūru.

Maltītes nobeigumā saldummīļi varēja nobaudīt klasisko Opéra ar sāļo karameli, šokolādes ganache, mandeļu biskvītu un sorbetu. Jāatzīst, ka nebūt ne visiem bija pa spēkam tikt galā ar desertu, jo vakariņas, kaut arī tā bija degustācija, izrādījās diezgan sātīgas. Taču nenogaršot visus šos skaistumus un gardumus vienkārši nebija iespējams. Opéra viennozīmīgi ir pelnījusi uzmanību.

Septiņi gardi ēdieni no sirds iepriecināja tos, kas mīl garšīgi paēst un saprot šo lietu. Par dzērieniem šeit arī neaizmirsa. Viesus sagaidīja ar rozā un balto dzirkstošo vīnu un portvīnu, pēc tam cienāja ar labi piemeklētiem vīniem un prosecco. Viss šis krāšņums notika burvīgas mūzikas pavadībā – trio "B-Sea Surfers" izklaidēja viesus, spēlējot ģitāru, mandolīnu un bungas.

Ballīte izdevās par 100 procentiem! Viesi pa pilnam izbaudīja katru mielastu, viesmīlīgo gaisotni un jauko mūziku. Smaidoši un ar maltīti apmierināti gardēži, gādīgi viesmīļi, skaļums, smiekli, jautrība – īsti svētki!

Labi, ka šis pasākums notika sestdien. Neviens nekur nesteidzās, visi no sirds izklaidējās. Devās mājās tikai vienos naktī! Patiešām tas ir rādītājs, ka vakars pavadīts skaisti.

Jā, "Olivers" komanda prot organizēt banketus. Un, starp citu, piedāvā arī šo pakalpojumu. Šeit ir viss nepieciešamais: atsevišķas zāles līdz 40 personām, plaša ēdienu izvēle banketu ēdienkartē, mājīga gaisotne un, protams, individuāla pieeja jebkādiem svētkiem.

Tos, kas jau noskumis tādēļ, ka palaidis garām tik jauku burziņu, steidzos iepriecināt. Restorāns paziņoja, ka jaunās ēdienkartes prezentācija ir tikai sākums – tiek plānots priecēt viesus ar šādiem pasākumiem regulāri.

Jā, jums priekšā ir vesela gastronomisku vakaru sērija. Nākamie garšas svētki notiks jau novembrī. Nepalaidiet garām! Sekojiet restorāna jaunumiem vietnē www.olivers.lv , "Facebook" un "Instagram" lapās.

Savukārt pasūtīt banketu svarīgam notikumam var pa tālruni 67855998, 29805280 vai klātienē – Rīgā, Antonijas ielā 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!