Foto: Foto no RTU Rīgas Biznesa skolas arhīva

Ar šo gadu RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) kopā ar uzņēmumiem ieviesusi jaunu uzņemšanas procesu bakalaura studijās. Papildus kandidāta sekmju un angļu valodas testa rezultātiem jauniešus vērtēs arī īpašā atlasē Silicon Valley Challenge (Silīcija ielejas izaicinājums). Šī uzņemšanas kārta tiek organizēta kopā ar tādiem uzņēmumiem kā "Radisson Blu", "FactSet", "Gateway&Partners", "Apply" un galveno šī procesa partneri – "airBaltic".

Silicon Valley Challenge ir RBS pielāgots skolēnu atlases instruments uzņemšanai bakalaura studiju programmā – Vadīšana starptautiskos uzņēmumos. Ideja aizgūta no kandidātu atlases procesa Silīcija ielejas uzņēmumos, kas vērtē kandidāta attieksmi un tādas darba tirgū svarīgas prasmes kā, piemēram, izturību, kritisko domāšanu, komandas darbu, līderību, zinātkāri, atbildību, godīgumu. Šāda pieeja ļauj atlasīt sev labākos un atbilstošākos darbiniekus.

Rīgas Biznesa skola ir pirmā un vienīgā augstskola Baltijā, kas veicinot izglītības kvalitāti, aktīvi turpina to pilnveidot jau uzņemšanas procesā. Ar šādu pieeju tiks uzņemti talantīgākie un studijām atbilstošākie jaunieši – nākamie izcili sagatavotie dažādu nozaru speciālisti un vadītāji. "Silicon Valley Challenge" laikā pretendentiem 2 stundās būs jāveic dažādi RBS un uzņēmumu izstrādāti uzdevumi. Līdzīgi atlases principi ieviesti tādās universitātes kā Carneggie Mellon University, Westpoint Academy, Minerva Schools at KGI.

"RBS "Silicon Valley Challenge" kopumā veidots kā ļoti spēcīgs atlases rīks, kādu mēs kā darba devējs parasti izmantojam, atlasot darbiniekus specifiskiem amatiem. "airBaltic" ir viena no pasaulē inovatīvākajām aviokompānijām, un šī RBS jaunā pieeja studentu atlasē ir atbilstoša mūsu uzņēmuma filozofijai. Šī sadarbība ir liels pagodinājums mums iesaistīties Latvijas izglītības sistēmā. Es ceru, ka ar šo atlasi RBS uzņems pašus labākos studentus un šie studenti varētu kļūt par "airBaltic" darbiniekiem nākotnē," saka "airBaltic" uzņēmuma viceprezidente personāla vadības jautājumos Alīna Roščina.

Pieteikumu iesniegšana studijām RBS bakalaura programmā Vadīšana starptautiskos uzņēmumos notiek līdz 20. aprīlim. 28. aprīlī notiks "Silicon Valley Challenge", Uzņemšanas rezultāti tiks paziņoti 11. maijā. Vairāk informācijas par uzņemšanu programmā un "Silicon Valley Challenge", rakstot Elza.Priede@rbs.lv vai zvanot 67089800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!