Sākot ar 2008. gadu salīdzinājumā ar 2007. gadu Dabas resursa nodokļa (DRN) likmes par izlietoto iepakojumu un vienreiz lietojamiem galda traukiem un piederumiem pieaugs no 25% stikla iepakojumam līdz 200% papīra, kartona un koksnes iepakojumam. Tomēr uzņēmumiem ir iespēja pasargāt sevi no pieaugošām izmaksām un iegūt 100% atbrīvojumu no DRN, ja tie veic valsts likumdošanas ietvaros noteikto izlietotā iepakojuma un vienreiz lietojamo galda trauku un piederumu apsaimniekošanu.
"Zaļā josta" piedāvā veikt pilnu apsaimniekošanas ciklu izlietotajam iepakojumam, vienreiz lietojamiem galda traukiem un piederumiem un tagad arī elektroniskajām un elektrotehniskajām iekārtām, dodot iespēju uzņēmumiem iegūt 100% atbrīvojumu no DRN. Citiem vārdiem, "Zaļā josta" Latvijā darbojas kā efektīva alternatīva DRN, piedāvājot uzņēmumiem veikt pilnu apsaimniekošanas ciklu, par ko uzņēmums maksā tikai "Zaļās jostas" likmes, kas ir gandrīz deviņas reizes mazākas nekā DRN likmes.

Ar katru gadu DRN likmes par izlietoto iepakojumu un vienreiz lietojamo galda traukiem un piederumiem palielināsies, tādējādi uzņēmumiem sadarboties ar "Zaļo jostu" ir/būs ne tikai ekonomisks izdevīgums, bet arī uzņēmums var būt pārliecināts, ka saimnieciskās darbības rezultātā radītais izlietotais iepakojums un vienreiz lietojamie galda trauki un piederumi valsts likumdošanas ietvaros tiks savākti un pārstrādāti un uzņēmums būs parūpējies par tīru Latvijas vidi.

"Zaļā josta" piedāvā arī videi kaitīgo preču apsaimniekošanu.

Vairāk par apsaimniekošanu www.zalajosta.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!