Foto: Publicitātes foto
23. oktobra vakarā pasākumu studijā "Viesistaba" pulcējās ēdienu un alus mīļotāji, lai gatavotu un baudītu izsmalcinātas vakariņas rudens noskaņās "NEFF" virtuvē, kurā darbojās šefpavārs Gatis Grosbergs ar savu komandu.

Vakariņās satikās dažādas Latvijā populāras personības, tostarp politiķis Mārtiņš Bondars ar dzīvesbiedri mākslinieci Ievu Bondari, modes dizainere Dace Krieviņa-Bahmane ar dzīvesbiedru Rolandu Bahmani, TATIS Riga vadītāja Eteri Gabunija ar dzīvesbiedru Uldi Ertu, arhitekte Rita Laudere, vairāki citi interjera dizaineri un Latvijā zināmi cilvēki, lai iepazītos ar ekskluzīvo "NEFF" virtuves tehniku un inovatīvajām gatavošanas iespējām.

Godinot Latvijas alus kultūru, ēdienu gatavošanā tika izmantoti dažādi alus veidi no vietējās alus darītavas "Valmiermuiža". Alus ēdieniem tiek pievienots, lai veidotu garšas buķeti un apmierinātu garšas kārpiņas, jo termiskās apstrādes laikā alkohola ietekme zūd, bet garšas notis saglabājas.

"Šajā vakarā "NEFF" virtuvē satikās jau uzticami "NEFF" tehnikas cienītāji, lai priecātos par katru mirkli ēdiena gatavošanā un tā baudīšanā. Šī pasākuma galvenais mērķis bija izcelt augsto vācu kvalitāti un gadu simtiem izkopto Latvijas alus kultūru," atzīmē "NEFF" vēstnieks Latvijā šefpavārs Gatis Grosbergs. "Tas bija īsts izaicinājums izmantot dažādas alus šķirnes viesu vakariņu ēdienu gatavošanā. Bija iespēja izbaudīt alus vērtības un to dažādību katrā no ēdieniem. Dūmakainā un saldeni rūgtā garša lieliski papildināja pat saldējumu."

Kopā ar pieredzējušo pašmāju šefpavāru Gati Grosbergu pasākuma viesi piedalījās meistarklasē, gatavojot trīs ēdienu vakariņas. Galdā tika likti restorāna cienīgi ēdieni: sīpolu plāceņi ar alū marinētu laša fileju un bekona–skābā krējuma mērci uzkodā, pamatēdienā tika gatavota plucināta cūkgaļa ar alus fokaču, marinētiem ceptiem ķiršu tomātiem, sīpoliem un coleslaw salātiem. Saldajā ēdienā viesi baudīja šokolādes brauniju ar alus karameli un dūmalus saldējumu, kura gatavošanā tika izmantoti īsti šova elementi – šķidrais slāpeklis.

"NEFF" ir Eiropā populārs vācu virtuves iekārtu zīmols ar gadu gaitā uzkrātu pieredzi un pircēju vidū iemantotu popularitāti, kas jau divus gadus ir pieejams arī Latvijas tirgū.

"NEFF" lepojas ar vairāk nekā 140 gadu pieredzi ēdienu gatavošanā, savukārt zīmola darbības pamatprincips ir pavisam vienkāršs – ēdiena gatavošana iedvesmo cilvēkus, un cilvēki iedvesmo "NEFF".

"NEFF" piedāvā cepeškrāsnis, dažādas plīts virsmas, tvaika krāsnis, pilnībā automātiskus kafijas automātus, trauku mazgājamās mašīnas, sildīšanas atvilktnes, ledusskapjus un saldētavas, mikroviļņu krāsnis, kā arī tvaika nosūcējus.

"NEFF" novatoriskie izstrādājumi sniedz iespēju pagatavot restorāna cienīgas maltītes arī mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!