Dzīvnieku pasaule "Skonto" hallē
​​Starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Dzīvnieku pasaule "Skonto", kas 19. un 20.septembrī no plkst. 10:00-18:00 notiks "Skonto" hallē E. Melngaiļa ielā 1a, dzīvnieku mīļotājiem piedāvās vairāk kā 2000 pūkainu dzīvnieciņu un putnu, kā arī aizraujošu konkursu un šovu programmu, kas ļaus ikvienam apmeklētājam, kas šeit ieradīsies brīnišķīgi pavadīt brīvdienas.
Izstādes jaunums! Svētdien uzstāsies cirka mākslinieki, kas ne tikai izklaidēs apmeklētājus, bet arī atklās dažu triku noslēpumus.


Apmeklētāji varēs sekot aizraujošiem teatrelizētiem šķirņu demonstrējumiem un suņu paklausības priekšnesumiem, suņu skriešanas sacensībām un adžilitu paraugdemonstrējumiem. Suņu tērpu jaunākās modes tendences ne vienam vien apmeklētājam liks mainīt sava personīgā mīluļa skapja saturu, jo priekšā taču pavasaris ar ilgstošām pastaigām ielās un parkos. Arī apmeklētāji drīkstēs apmeklēt šo izstādi ar saviem mīluļiem (neatstāsi taču viņu vienu pašu mājās, kad šeit notiks tik daudz aizraujošu pasākumu!).

Suņu izstāde
Starptautiskā suņu izstādē divās dienās varēs redzēt vairāk kā 100 suņu no 14 Latvijas suņu klubiem, piedalīsies arī suņi no Spānijas, Bulgārijas un Krievijas.

Līdztekus suņu novērtēšanai ringos, apmeklētāji varēs vērot interesantas suņu šķirņu prezentācijas, kurās varēs uzzināt par suņu šķirnes izcelšanos un raksturu. Sestdien varēsim sekot kucēnu pirmajai paklausības skolai, kurā savus kucēnus varēs pieteikt arī apmeklētāji iepriekš piesakoties pa tālr. 26842781.

Sestdien Vidzemes reģiona suņi visas dienas garumā piedalīsies suņu skriešanas un šķēršļu pārvarēšanas sacensībās. Gudri suņi demonstrēs suņu treniņos gūtās zināšanas. Katras dienas nobeigumā tiks noskaidroti vislabākie, skaistākie no visiem suņiem. Uz pjedestāla kāps trīs suņi, bet tikai viens no viņiem iegūs godpilno titulu "Best of Best" - labākais no labākajiem.

Apmeklētājiem būs iespējas aprunāties ar šķirņu speciālistiem un aizrunāt kādu no kucēniem, bet varbūt arī uzreiz iegādāties kucēnu izstādē.

Kaķu izstāde
Starptautiskajā kaķu izstādē divās dienās pulcēsies vairāk kā 400 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Beļģijas, Norvēģijas un citām valstīm. Tikai šādās izstādēs apmeklētāji var vērot minkas ar lepniem cilts dokumentiem četrās paaudzēs, kuri citas savas dienas pavada mājās uz dīvāna. Šeit izstādē viņi ierodas ''svētku tērpā'' - ne tikai paši safrizēti un sakopti, bet arī būrīši, kurās minkas gaida ekspertu viedokli, ir aprīkoti ar speciāliem spilveniem un aizkariem.

Izstādē būs plaši pārstāvēti garspalvainie kaķi. Ne tikai persieši, bet arī pašlaik tik populārie britu kaķi var būt garspalvaini! Ekskluzīvāki un retāki ir Menas jenotveidīgie, Norvēģijas meža kaķi un Ņevas maskarādes kaķi, kas izstādē būs apskatāmi dažādās krāsu variācijās. Ļoti plaši pārstāvēti būs pašlaik vispopulārākie īsspalvainie kaķi: briti, skotu nokareno ausu un skotu stāvausu kaķi, Abesīnijas, burmas, Devonas un Kornvolas reksi. Izstādē būs arī pašlaik retākie - Bengālijas kaķi. "Plikos" pārstāvēs Donas un Kanādas sfinksi. Pieteicies arī starptautisko izstāžu retums - Bombejas kaķis no Lietuvas.

Abās dienās būs speciālie kaķu ringi - gan kaķēniem, gan pieaugošiem kaķiem. Notiks "Vienas šķirnes ringi", kuros par kaķu šķirnēm stāstīs eksperti no Krievijas, Igaunijas un Beļģijas. Katru dienu no plkst.16:00 notiks krāšņs kaķu šovs, kurā piedalīsies ekspertu atlasītie 50 kaķi. Šova noslēgumā starp 4 kaķiem eksperti nosauks dienas uzvarētāju "Best of Best". Uzvarētājus apbalvos ar krāšņiem kausiem un rozetēm, kā arī franču firmas "BoBo" un "Purinas ProPlan" balvām.

Šo divu dienu garumā apmeklētāji varēs aprunāties ar šķirņu speciālistiem gan par savu mīluļu pareizu barošanu un kopšanu, gan uzzināt par savas šķirnes īpatnībām. Savukārt tie, kas izlems iegādāties mazu ņaudošu kamoliņu, to varēs izdarīt uz vietas, vai arī aizrunāt kādā no nākošiem metieniem kaķu audzētavās.

Privātie zoo
Izstādē skatītāju apskatei tiks piedāvāti arī daudzi citi dzīvnieki. Privātais zoo "Salmiņi" priecēs ar jaukām putnu balsīm, kā arī krāšņām spalvām. Viņu stendā būs apskatāmi dažādu šķirņu papagaiļi, japāņu amadini, kanārijputniņi, rīsu žubītes.

"Putnu Impērija" demonstrēs gan ūbeles, gan burundukus, kāmjus, pelītes, gan iguānas, kraukli, jenotu, salamandru un vēl - visus nemaz nenosauksi!

Lielais privātais zoo "Rozītes", kas Rēzeknes pagastā aizņem 10ha, uz Rīgu būs atvedis ļoti plašu mājdzīvnieku klāstu: lielās Dienvidamerikas kazas - 1,5m augumā un ar brīnišķīgām zilām acīm (vai jūs zinājāt, ka šīm kazām acu zīlītes ir vertikālas?), skunksu, jenotu, lidvāveres, šinšillas, Ķīnas krāsainās vāveres, jūras cūciņas - lunkārijus, dekoratīvos ezīšus, baložus, melnos un baltos gulbjus, Kanādas zosis, sprogainās dekoratīvās zosis, mini muflonus un mini kaziņas, trušus un citus zvēriņus. Apmeklētāji varēs saņemt padomus šādu dzīvnieku turēšanā un kopšanā, kā arī sarunāt un iegādāties dzīvnieciņu vēlāk, jo pavasaris taču ir dzīvnieku piedzimšanas laiks.

Mini zoo "Lejnieki" atvedīs mums pilsētniekiem "Lauku Sētu".
Mazajiem apmeklētājiem, kurus dzīvnieku apskate būs nogurdinājusi, būs pieejamas bezmaksas piepūšamās atrakcijas, kā arī vizināšanas ar zirgu staļļa "Krikumi" ponijiem.

Izsalkumu apmeklētāji nejutīs, jo sulas, kokteiļus, saldējumu piedāvās "Baskin Robin". Nopietnāk izsalkušiem apmeklētājiem kafejnīca un arī Bistro piedāvās garšīgas pusdienas par ļoti demokrātiskām cenām.
​​​Vairāk par izstādi: dzivniekupasaule.lv​​

​Kā nokļūt?​
​​Ar sabiedrisko transportu (3.,5.,12.,19.,25. Trolejbuss un 11. autobuss) jābrauc līdz pieturai "Skonto". ​Blakus "Skonto" hallei atrodas liela stāvviet​a ​(mašīnas novietošana uz 1 stundu maksās 1,5 EUR, bet uz visu dienu - 3 EUR).​

​B​iļešu cenas:
Bērniem līdz 4g. vecumam (uzrādot dokumentu) ieeja bez maksas.
Bērnu biļete (no 5-18 gadiem) - 3 EUR
Pensionāriem, invalīdiem, studentiem (uzrādot dokumentu) - 4 EUR
Pieaugušiem - 5 EUR
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm (2 pieaugušie un 2 bērni, vai 1 pieaugušais un 3 bērni, pārējiem bērniem - 2 EUR par katru) - 13 EUR​​


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!