Igaunijas privātā augstskola “Akademia Nord” un tās profesors Igor Gräzin presē ir izplatījis sabiedrību maldinošu informāciju par savu saistību ar Konkordijas Starptautisko universitāti Igaunijā. “Akademia Nord” mēģina noslēgt darījumu ar Martu Susi - bijušo Konkordijas Starptautiskās universitātes Igaunijā rektoru un Concordia Assets Management Ltd. īpašnieku.
Šī kompānija, kurai pieder Konkordijas universitāte 2003. gada 29. aprīlī tika pasludināta par maksātnespējīgu. Igaunijas Republikas atbildīgās institūcijas ir uzsākušas kriminālizmeklēšanu par šo maksātnespējas lietu.

I.Gräzin atklāti ir pasludinājis sevi par Konkordijas Starptautiskās universitātes Igaunijā “iecelto rektoru”. Uzskatām, ka tie ir klaji meli. Atsaucoties uz maksātnespējas administratora Toomas Saarma teikto, Gräzin kungam nav tiesības sevi šādi dēvēt, jo lēmumu par Konkordijas Starptautiskās universitātes Igaunijā nosaukuma un autortiesību pārdošanu kreditori varētu pieņemt tikai augusta vidū.

Bez tam I.Gräzin apgalvo, ka daudzi bijušās Konkordijas universitātes pasniedzēji pašlaik strādā Konkordijas Starptautiskajā universitātē Igaunijā. Uzskatām, ka arī tie ir meli. Visu Konkordijas starptautiskās universitātes Igaunijā pilnas slodzes pasniedzēju darba līgumi ir pārtraukti un šie pasniedzēji strādā Starptautiskajā universitātē Tallinā.

Starptautisko universitāti nodibināja s/o “Konkordijas Akadēmiskā Sabiedrība” kopā ar prestižo Igaunijas privāto augstskolu “Audentes”. “Konkordijas Akadēmiskā Sabiedrība” ir KSUI bijušo pasniedzēju, darbinieku un studentu organizācija, kura tika reģistrēta Igaunijas Republikā 2003. gadā. Starptautiskā Universitāte piedāvā studijas starptautiskajā uzņēmējdarbībā, jurisprudencē, masu mēdijos un starptautiskajās attiecībās un universitāte vadās pēc tiem augstajiem akadēmiskajiem principiem, ar ko kādreiz lepojās Konkordijas Starptautiskā universitāte Igaunijā. Starptautiskā universitāte sniedz augsta līmeņa akadēmisko izglītību simtiem studentu, kuri nolēma pārtraukt studijas KSUI, kura savukārt Marta Susi vadībā ir ieguvusi apšaubāmu reputāciju. Pašlaik Starptautiskā universitāte darbojas ar universitātes “Audentes Mainor” licenci. Starptautiskā universitāte uzsāka mācības savās jaunajās telpās Tallinas centrā, Narva mnt. 7 2003. gada 22. maijā.

Lai ko paziņotu un darītu M. Susi un I. Gräzin kungi, Starptautiskā universitāte turpinās piedāvāt studentiem augstāko izglītību atbilstošu starptautiskiem standartiem godīgā un atklātā veidā.

Visi potenciālie studenti ir laipni aicināti pieteikties mācībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!