Foto: Publicitātes foto
Šīs nedēļas nogalē, 4. jūnijā, Pļavnieku Bērzu birzī pie 88. vidusskolas (starp Ilūkstes, A. Deglavas un A. Saharova ielu) no plkst. 11.00 rītā līdz 16.00 norisināsies aizraujošs pasākums ģimenēm ar bērniem "Mazā stiprinieka piedzīvojumi".

Tas ir pasākums, kurš ikgadu Rīgā notiek par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai un šogad risināsies jau apaļo desmito reizi, kļūstot par neatņemamu šo svētku sastāvdaļu galvaspilsētā. "Mazā stiprinieka piedzīvojumi" gadu gaitā vienuviet pulcē arvien lielāku dalībnieku skaitu, jo tas ir veids kā atpūtu padarīt daudz interesantāku. Tā ir iespēja bērniem kopā ar vecākiem un vecvecākiem pavadīt lietderīgi laiku, sportojot svaigā gaisā un izbaudot kopā būšanas prieku.

Šogad "Mazā stiprinieka piedzīvojumos" bērni varēs veikt dažādas atrakcijas, kas ieturētas vienā vadmotīvā, šoreiz - gastronomiskā. Mazajiem rīdziniekiem būs jāpārbauda savs veiklums, ātrums, domāšana un citas attīstošās īpašības, piemēram, mēģinot ar katapultu iedabūt gumijas "vistu katlā", iemest zirņu maisiņu "briesmonim" mutē, uzmetot riņķi uz limonādes pudeles un citas interesantas aktivitātes. Paralēli deviņām sportisko uzdevumu joslām darbosies radošās darbnīcas, bet VAS "Latvijas dzelzceļš" sniegs iespēju ar īpašu skaņas simulatoru izmēģināt savas reakcijas ātrumu uz tuvojošos vilcienu. Tāpat varēs spēlēt lielās brīvdabas spēles un priecēs bērnu mākslinieciskie kolektīvi, radot īstu svētku noskaņu. Ausīm tīkami būs vokālo studiju "Little Poppy", "Nots" un "Knīpas un knauķi" priekšnesumi, bet deju ritmos lielos un mazos pasākuma apmeklētājus iekustinās deju grupas "DanceBeat" un "Stils".

Pasākumā gaidāmi dažādi konkursi sadarbībā ar "Cosmos Ilūziju muzeju" un zinātkāres centru "ZINOO RĪGA," bet katrs bērns, kurš veiks "Mazā stiprinieka piedzīvojumu" uzdevumus, par izrādīto sportot gribu saņems goda rakstu un balviņas no pasākuma atbalstītājiem. Ieeja un aktivitātes bērniem bez maksas. Sīkāka informācija mājaslapā www.mazaisstiprinieks.lv

Pasākumu organizē biedrība "Stiprinieku republika", atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Partneris VAS "Latvijas dzelzceļš", sponsori: "Nerf", "Kubuš", "Bubchen", "Kid Stuff Crazy", "Tymbark", žurnāls "Pūcīte", zinātkāres centrs "ZINOO RĪGA" un Cosmos Ilūziju muzejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!