Foto: Publicitātes foto
Ja vēlies dzīvot brīvi un neatkarīgi, uzņēmuma "Tiny house factory" būvētā mājiņa vislabāk atbildīs tavam dzīvesstilam. Tā ir radīta cilvēkam, kas vēlas dzīvot ar komfortu, bet nekrāt mājās mantu kalnus. Cilvēkam, kurš seko saviem sapņiem – ja kādu dienu nolemsi pārcelties uz dzīvi, piemēram, okeāna krastā, mājiņu varēsi ņemt sev līdzi, jo tā ir mobila un pārvietojama. Pārliecinies pats – tinyhousefactory.eu!

Māja vecākiem, brīvdienām vai biznesam

Neliela mājiņa, kur komfortabli var dzīvot visu gadu, ir ļoti praktiska dažādās dzīves situācijās. "Tiny house factory" būvēto mājiņu nereti izvēlas cilvēki, kuru aprūpē ir vecāki vai radinieki gados. Novietojot līdzās galvenajai dzīvojamai ēkai, tuvinieki ikdienā dzīvos līdzās, un tomēr atsevišķā mājā.

Šāda neliela mājiņa ļoti noder arī tad, ja ciemos brauc viesi. Vienmēr ir, kur ērti apmesties.

Novērots, ka Latvijā daļa sabiedrības ir sasniegusi pietiekami augstu dzīves līmeni. Līdzīgi kā skandināvi, cilvēki var atļauties gan pilsētas dzīvokli, gan mazu mājiņu, kur pavadīt brīvdienas. "Tiny house factory" ražotās mājiņas ir tam kā radītas. Tām ir glīts dizains, augsts komforts un ekoloģiska vide. Ideāla brīvdienu māja!

Ja īpašumā ir apbūves gabals kādā no savulaik izveidotajiem kooperatīviem, šāda mājiņa iederas perfekti. Nodrošina visas prasības – piemērota zemes gabalam ar mazu apbūves platību, silta un komfortabla, var pilnvērtīgi dzīvot visu gadu.

Šādas mājiņas iegādājas arī cilvēki, kuri plāno attīstīt tūrisma biznesu. Latvijā pašlaik ir populārs vietējais tūrisms – cilvēki labprāt atpūšas Latvijā, taču brīvdienas vēlas pavadīt estētiski skaisti un ar komfortu. Protams, ka pieprasījums pēc stilīgas, glamūrīgas un komfortablas mājiņas ir ļoti liels.

Turklāt jāuzsver, ka, mainoties apstākļiem, īpašnieks mājiņu varēs pārvietot uz kādu citu vietu, jo tai ir vienkārši skrūvpāļu pamati. Pateicoties mobilitātei, to var arī viegli pārdot.

Brīvi elpot

"Tiny house factory" mājiņa ir radīta saimniekiem, kuri vēlas dzīvot estētiski skaistā vidē un veselībai labvēlīgos apstākļos. Mājiņa ir neliela, taču tas nenozīmē, ka tā ir būvēta no vienkāršiem un lētiem materiāliem. Gluži otrādi – "Tiny house factory" ražotājs būvniecībā izmanto pašus kvalitatīvākos materiālus – mājai ir koka logi, durvis, koka dēļu grīdas, siltināšanā tiek izmantots ekoloģisks siltumizolācijas materiāls. Tas arī izskaidro kvadrātmetra izmaksas. Tās nav zemas, taču pilnīgi noteikti atbilstošas augstajai kvalitātei.

Latvijā ražotāji būvē nelielas mājiņas. Taču "Tiny house factory" ir vienīgais uzņēmums, kas būvē ekoloģiskas "tiny house" koncepta mājiņas. Ražošanā izmanto tikai ekoloģiskus materiālus, tādēļ mājiņā ir burtiskā nozīmē ļoti viegli elpot, patīkams mikroklimats un teicama gaisa kvalitāte.

Māju būvniecībā tiek pielietota īpaša tehnoloģija – būvējot neizmanto plēves. Ēkas sienu "pīrāgs" sastāv no koka – tiek veidots no kokšķiedras plātnēm, pa vidu iestrādājot ekovati.

Kokmateriāls regulē gaisa mitrumu mājā – ja gaisā ir paaugstināts mitrums, koks mitrumu uzņem sevī, savukārt, kad gaiss ir pārāk sauss, tas mitrumu atdod telpā. Kokmateriāls arī rada teicamu vēja, siltuma un skaņas izolāciju. Tāpēc mājā arī ziemas mēnešos ir silti un patīkami.

Nelielo māju var pilnvērtīgi apkurināt ar elektriskajiem radiatoriem (katrā telpā standarta komplektā ir pa vienam radiatoram, savukārt vannas istabā ir siltā grīda).

Pārsteidzoši, ka apkures izmaksas ir pat zemākas nekā mājā ar malkas apkuri – ap 30 eiro mēnesī. Turklāt, ja māja ziemā netiek apdzīvota, radiatoru apkuri var noregulēt minimālu. Tad apkures izmaksas ir pavisam niecīgas.

Skaistai dzīvei nevajag daudz

"Tiny house factory" mājiņas tiek ražotas rūpnieciski – standartā to apbūves platība ir 30 m2. Tomēr, ja pasūtītājs vēlas, var uzbūvēt lielāku vai mazāku no 25 – 60 m2.

Protams, šādā mājiņā krājot mantu kaudzes, dzīves telpas var nepietikt...

Taču, neraugoties uz nelielo platību, mājiņā dzīvot ir ļoti ērti, jo telpu plānojums ir īpaši pārdomāts. Tajā ir visas nepieciešamās telpas – viesistaba un guļamistaba, virtuve un vannasistaba. Būvējot māju, telpu plānojumu var pielāgot, piemēram, dzīvojamo telpu apvienot ar virtuves zonu, bet virtuvei paredzētajā telpā izbūvēt saunu.

Iegādājoties "Tiny house factory" mājiņu, saimnieki sev aiztaupa daudz laika, rūpju un arī naudas, jo tā jau ir pilnībā gatava dzīvošanai. Standarta mājas komplektā ietilpst iekšējā un ārējā apdare, iestrādāti logi, durvis, grīdas, vannas istabā izbūvēta siltā grīda un santehnika.

Ja vēlies pārliecināties – kā atšķiras mikroklimats un gaisa kvalitāte ekoloģiskā mājā un saprast vai šāds mājas koncepts ir piemērots Tev, uzņēmums "Tiny house factory" piedāvā mājiņu izīrēt – pirms iegādes.

Ja nolemsi iegādāties māju, par īri iemaksāto naudu saņemsi atpakaļ.

Ienāc uzņēmuma mājas lapā un uzzini vairāk par "Tiny house factory" būvētajām mājiņām – tinyhousefactory.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!