Foto: Publicitātes foto
Šodien, lai nokļūtu kādā pasaules vietā, pietiek ar vēlēšanos un... lidmašīnas biļetēm. Jūs jau esat izvēlējies pilsētu, kur lidosiet nākamajā reizē?

Mēs jautājām Tickets.lv tiešsaistes rezervēšanas pakalpojumu sniedzējam, kur Latvijas iedzīvotāji visbiežāk lido, un noskaidrojām, ka mūsu ceļotāju vēlmes ir tieši atkarīgas no sezonas.

Ziema tuvojas: 5 ceļojuma galamērķi

Mūsu tautiešu ziemas ceļojumu karte pārsteidz ar ģeogrāfisko daudzveidību. Bet viens nu ir skaidrs - vēsajā sezonā mums patīk doties tur, kur ir saule, vai arī sasildīties ar spilgtiem lielpilsētu iespaidiem.

Bangkoka. Bangkoka ir viens no galvenajiem tranzīta punktiem ceļā uz citiem Āzijas galamērķiem. Vairumā gadījumu biļetes tiek iegādātas tā, lai 2-3 dienas varētu pavadīt lielpilsētā, un tad lidotu tālāk. Lielākā daļa tūristu turpina ceļot pa Taizemi vai Āziju, izmantojot vietējās budžeta aviosabiedrības. No Bangkokas ir viegli nokļūt Vjetnamā, Kambodžā, Malaizijā, Mjanmā un citur.

Puketa. Taizemes lielākā sala piesaista tūristus ar pludmalēm, ballītēm, interesantām apskates vietām, jūras veltēm, aizraujošiem mini safari. Mūsu ceļotāji bieži pērk lidojumus uz Puketu divām personām un ierodas, lai pavadītu šeit 2-3 nedēļas. Liela daļa no rezervācijām šajā virzienā tiek veiktas biznesa klasē.

Oslo. Vietnes Tickets.lv lietotāju vidū šī galamērķa popularitāte pieaug ar katru gadu. Salīdzinājumam – 2018. gadā par 30 % vairāk rezervāciju nekā 2017. gadā. Biļetes tiek iegādātas jau iepriekš, galvenokārt izmantojot zemo cenu pārvadātājus. Šī tendence ir viegli izskaidrojama: pieejamas cenas, lidojums nav ilgāks par 2 stundām - un jūs jau esat pašā ziemas sirdī. Pat neizbraucot no galvaspilsētas, varat izbaudīt visu veidu ziemas aktivitātes - slidošanu, slēpošanu, snovbordu, braukšanu ar ragavām, izbraucienu ar zirgu kamanām, zemledus makšķerēšanu un daudz ko citu.

Ņujorka. Latvieši ir raduši jau laicīgi parūpēties par to, lai sagaidītu Ziemassvētkus vai Jauno gadu Ņujorkas - Lielā ābola ielās. Aviobiļetes lidojumam uz Ņujorku mūsu tautieši rezervē jau 3-6 mēnešus iepriekš un, protams, uz reisiem ar pārsēšanos - jo tas ir daudz lētāk. Vēlaties doties uz Ņujorku? Ņemiet piemēru no pieredzējušiem ceļotājiem.

Deli. Mūsu ziemas avio topu noslēdz - Indijas galvaspilsēta. Saskaņā ar tiešsaistes rezervēšanas pakalpojumu servisa statistiku, labākais laiks, lai apmeklētu Deli, - novembris un decembra sākums. Šī tendence nedaudz mazinās janvārī un februārī, bet principā šajā laikā laikapstākļi Deli īpaši nemainās. Tāpēc jūs varat droši iegādāties biļeti šajā virzienā uz divām nedēļām.

Kur visbiežāk lido vasarā: 5 pilsētas

Barselona. Maksimālais rezervāciju skaits uz šo pilsētu – jūlijā un augustā. Lidojumus rezervē galvenokārt jauni pāri vai ģimenes. Tas ir viegli izskaidrojams – nekaitot skaisto jūru un izklaides, tur šajā laikā visās iecienītākajās iepirkšanās vietās noris izpārdošanas. Vēl viens šī virziena popularitātes cēlonis ir TaxFree, pievienotās vērtības nodokļa atgriešana (parasti tie ir 10-15 % no pirkuma).

Berlīne. Vasarā biļetes uz Berlīni parasti rezervē jaunieši. Jautras nakts dzīves un izklaižu cienītājiem šeit vienmēr ir ko darīt. Vasarā Berlīnē notiek dažādi festivāli, mūzikas grupu koncerti u.c. Pieredzējušie ceļotāji apgalvo, ka, lai izjustu šīs pilsētas patieso garu, jums jāzina īstās vietas.

Stokholma. Pilsēta izvietota uz 14 salām, ziemeļu osta, galvaspilsēta, kas piepildīta ar pārmaiņu un inovāciju garu. Aviosabiedrības nespēja pretoties šīs vietas burvībai - iegādāties biļetes uz Stokholmu var par ļoti pieņemamu cenu. Mūsu tautieši to regulāri izmanto, jo īpaši tādēļ, ka lidojums ilgst tikai nedaudz vairāk kā stundu. Bieži vien biļetes uz šo galamērķi tiek iegādātas dažas dienas pirms izlidošanas.

Kopenhāgena. Neskatoties uz to, ka pēdējo pāris gadu laikā biļetes uz Kopenhāgenu gada laikā tiek iegādātas vidēji par 15% mazāk, virziens joprojām ir viens no populārākajiem. Ja vēlaties rezervēt lidojumu par pieņemamu cenu, iegādājieties biļetes savlaicīgi. Tā arī dara lielākā daļa no mūsu ceļotājiem. Izvēlas lidojumus ar izlidošanu nedēļas sākumā un uz 3-4 dienām. Varbūt viņi vēlas sagaidīt ceturtdienu – Kopenhāgenā šajā nedēļas dienā ir brīva ieeja muzejos, galerijās un izstādēs.

Tbilisi. Tbilisi ir Gruzijas viesmīlības galvaspilsēta. Mūsu ceļotāji to izmanto – galvenokārt augustā, pērkot biļetes ar pārsēšanos. Tās ir lētākas un 6 stundas pārsēšanās vietā var izmantot, lai pastaigātos pa Varšavu vai Stambulu. Rezultāts – iespaidiem bagāts ceļojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!