Foto: Publicitātes attēls
Rīgas Kongresu namā jau piekto reizi notikusi Starptautiskā deju olimpiāde DANCE OLYMPIAD RIGA 2016. Cīņā par vietām goda pjedestālā iesaistījušies dažādu stilu, virzienu un valstu. Zaudētāju nav bijis.

Rīga jau piekto gadu pēc kārtas ir kļuvusi par aizraujošu sporta sacensību arēnu, kurā cīnījušies par balvām vairāk nekā tūkstotis jauno dejotāju. Bērni, sākot no 3 gadu vecuma, demonstrē uz Kongresu nama skatuves visdažādāko stilu un virzienu dejas.

Pasākuma sportiskais gars tiek uzturēts ar īstu pjedestālu, himnām, karogiem un, protams, tradicionāliem medaļu komplektiem. Bērni no šādas konkursa formas ir stāvā sajūsmā.

Pasākums tradicionāli ilgst trīs dienas. Pirmajā dienā Rīgas viesi, apvienojot patīkamo ar derīgo, dodas ekskursijās pa galvaspilsētu. Otrā diena ir atvēlēta pašam konkursam - stingrā žūrija, kurā ietilpst titulēti un godalgoti dažādu dejas stilu un virzienu pārstāvji, noskatās vairāk nekā 200 kompozīciju. Pēdējā diena, ko visi gaida visvairāk, ir veltīta meistarklasēm, labāko priekšnesumu galā koncertam un apbalvošanai.

Šogad, kad festivālam ir jubileja, galā koncertu nolēma sākt ar grandiozu visu olimpiādes dalībnieku zibakciju.

Pasākumu rīkojusi Latvijas deju aģentūra "Arabeska", kas vairāk nekā 20 gadus visaugstākajā profesionālā līmenī organizē starptautiskus konkursus, koncertus un meistarklases Latvijā, Itālijā un Bulgārijā. Deju olimpiādi atbalstīja LR Kultūras ministrija, Profesionālā baleta asociācija un Rīgas Kongresu nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!