Augstskolas kvalitāti mūsdienās ļoti lielā mērā nosaka tas, kāds ir tās absolventu pieprasījums darba tirgū. Tā kā Biznesa augstskola Turība studiju programmu piedāvājumu pielāgo darba tirgus prasībām, tās studentiem un absolventiem nav problēmu iegūt labi apmaksātu darbu, kā arī veidot pašiem savu uzņēmumu Latvijā un ārzemēs.

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes absolventi jau studiju laikā dodas praksē uz ārzemju viesnīcām, tādēļ likumsakarīgi, ka arī daudzi no viņiem pēc studijām saņem darba piedāvājumu, piemēram, Šveicē.

Ilze Zīvarte Turībā ieguvusi augstāko izglītību tūrisma jomā un nu strādā 5 zvaigžņu viesnīcā Tschuggen Grand Hotel Šveicē. Šobrīd viņa strādā viesnīcas recepcijā, bet nākamā gada sākumā kļūs par direktora asistenti un paralēli atklās jaunu 4 zvaigžņu viesnīcu šajā valstī. "Turība deva pamatu sapratnei par tūrisma jomu, kā arī pirmās prakses iespējas. Studiju laikā praksē pabiju gan Šveicē, gan Grieķijā, gan Vācijā," stāsta Ilze.

Biznesa augstskolas Turība studentiem iespējams veidot karjeru arī Skandināvijā. Dace Feldmane ieguvusi Turībā gan bakalaura grādu tūrisma nozarē, gan maģistra grādu sabiedriskajās attiecībās un šobrīd ir airBaltic tirdzniecības vadītāja Norvēģijā.

"Karjeru sāku kā administratore viesnīcā "Māra", paralēli šim darbam koordinēju privāto lidmašīnu reisus lidostā "Rīga".

Šobrīd novērtēju augstskolas profesionālās izglītības prasību katru gadu doties praksē, jo, pastrādājot mēnesi viesnīcā par istabeni, sapratu, ka šis nav mans sapņu darbs un tādēļ jāmācās, lai sasniegtu ko vairāk."

Biznesa augstskolas Turība absolventi veido karjeru arī citās jomās. Šobrīd augstskolas absolventi strādā televīzijā, vada lielus uzņēmumus, veido karjeru kā dziedātāji, sportisti, zvērināti advokāti, juristi, lielu uzņēmumu sabiedrisko attiecību speciālisti.

Tie, kuri vēlas veidot savu uzņēmumu, jau studiju laikā Turībā izmanto iespēju sākotnēji darboties Biznesa inkubatorā, kas atrodas augstskolas telpās. "Vēlos pateikties Turībai par sniegto atbalstu mana uzņēmuma izaugsmē. Es pilnībā izmantoju Biznesa inkubatora servisu - bezmaksas telefonu, datortehniku, kancelejas preces mājīgās telpas, kurās uzņēmu sadarbības partnerus un klientus," stāsta Ronalds Romanovskis, SIA Delator valdes loceklis. Šobrīd gan uzņēmums ir uzņēmis vēl lielākus apjomus un pārceļas uz patstāvīgu biroju Rīgas centrā.

Biznesa augstskolā Turība iespējams studēt 24 studiju programmās šādās fakultātēs:

Sabiedrisko attiecību fakultāte

Juridiskā fakultāte

Uzņēmējdarbības vadības fakultāte

Starptautiskā tūrisma fakultāte


Atvērto durvju dienas Turībā jūlija un augusta trešajā trešdienā plkst.18.00 un trešajā sestdienā plkst.12.00

www.turiba.lv

www.neskolaibetdzivei.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!