Foto: Publicitātes foto
Viedpulksteņi jau sen vairs nav tikai dedzīgu sporta entuziastu ieroču arsenālā – pēdējo gadu laikā tie strauji kļuvuši par ierastu lietu ikvienam, kurš kaut nedaudz vēlas sekot līdzi saviem aktīvā dzīvesveida ieradumiem un veselības pamatrādītājiem. Protams, ne mazāk svarīgi – tie ir arī stilīgi un pamanāmi aksesuāri un zināmā mērā arī jūsu dzīvesstila vēstneši.

Kas ir jaunais "Huawei Watch GT 3"?

Tas ir "Huawei" jaunākais viedpulkstenis, kas apvieno visu, ko mēs gaidām no laba viedpulksteņa, – klasisku un stilīgu dizainu, ko iespējams variēt, mainot pulksteņa siksniņas, precīzu treniņu uzraudzību, ilgu akumulatora laiku (4–14 dienas atkarībā no modeļa un lietošanas intensitātes), iespēju atbildēt uz telefona zvaniem vai izlasīt steidzamus ziņojumus, pieņemamu cenu un dažādas citas funkcijas.

Jaunums ir īpaši ērts navigācijas slēdzis – grozāma poga, kas ļauj pulksteņa ekrānā tuvināt, attālināt un izvēlēties vajadzīgās lietotnes vai funkcijas.

Pirmais solis ieradumu maiņā

Diemžēl, kā jau daudzi no mums ir pārliecinājušies praksē, neviens gadžets nebūs brīnumnūjiņa – uzliec pulksteni un – hops, no apaļīgā dīvānā sēdētāja pārvērties smuidrā fitnesa skaistulī. Bet mana pieredze liecina – viedpulkstenis var kļūt par noderīgu palīgu ieradumu maiņā.

Šajā jomā jaunais " Huawei Watch GT 3" piedāvā "Healthy Living" opciju – ieradumu maiņas ceļvedi. "Huawei Health" aplikācija tev pielāgos atbilstošāko izaicinājumu atkarībā no tā, par ko sūdzies: slikts miegs, palielināts svars, bet motivācijas trenēties nav, bieži apaukstējies u. tml. Es izvēlējos variantu, ka dzīvē ir pārāk daudz stresa, un saņēmu uzdevumus, kurus ievērojot stresam būtu jāmazinās. "Health" aplikācijā pielāgoju atgādinājumu saņemšanas iespējas savam dienas ritmam, un – aiziet, kopā ar savu jauno veselīgās dzīves treneri sāku atslābināšanās izaicinājumu.

Foto: Privātais arhīvs
No rīta mani modināja gudrais modinātājs, pusstundu pirms gulētiešanas pulkstenis atgādināja, ka ir laiks posties pie miera, vairākas reizes dienā saņēmu pamudinājumu piecelties un izdzert ūdens glāzi, bet vakarā pēc darba vibrācija uz rokas atgādināja, ka ir laiks doties pastaigā. Protams, pulksteņa spēkos nav tevi izvilkt ārā vai ieliet glāzē ūdeni, bet draudzīgs aicinājums vai atgādinājums dažreiz ir viss, kas mums vajadzīgs.

Dziļākajā būtībā visu izaicinājumu mērķis ir sakārtot veselīga dzīvesveida pamatus – pareizi miega ieradumi (man pašai naktsmiera analīze, kas līdz ar viedpulksteņa valkāšanu pieejama '"Huawei Health", šķiet viens no vērtīgākajiem ieguvumiem), pietiekama ūdens uzņemšana, elpošanas vingrinājumi emocionālā līdzsvara saglabāšanai un fiziskās aktivitātes. Starp citu, viens no stresa mazināšanas uzdevumiem bija arī vismaz reizi dienā pasmaidīt. Sīkums, bet patīkami.

Vai tas palīdzēs sportot gudrāk?

Arī šajā pulkstenī atradīsi vairāk nekā 100 dažādus treniņu režīmus, sākot no klasiskās skriešanas, iešanas, riteņbraukšanas un peldēšanas, šobrīd aktuālā snovborda, slidošanas un distanču slēpošanas līdz paukošanai, ielu dejām, lāzertagam, lēkšanai ar gumiju un autosacīkstēm.

Sporta režīmos sev piemērotāko var atrast ikviens. Kādā vakarā, kad cīņā "siltais dzīvoklis, piesnigušās ielas un -15 grādu sals" uzvarēja pirmais, pulkstenī izvēlējos dejošanu un pusstundu vienkārši ļāvos mīļākās mūzikas ritmiem. Patērēto kaloriju aprēķinā gan pulkstenis bija pārlieku dāsns, tomēr pulsa rādītāji un nolēkāto soļu skaits apliecināja, ka īsais treniņš bijis gana efektīvs. Tāpat treniņa laikā pulkstenis ziņoja, ja pulss noslīdēja zem ieteicamā slodzes rādītāja, un uzmundrinoši sveica gan treniņa laikā, gan beigās. Tādējādi brīžos, kad gribasspēks nav tavs sabiedrotais, pulkstenis palīdz kustību padarīt interesantāku un, iespējams, izmēģināt ko jaunu, improvizējot savā nodabā vai atrodot kādu treniņu interneta dzīlēs. Un, galu galā, šis ir pēdējais brīdis sākt gatavoties visiem lielajiem nākamās vasaras koncertiem, kur būs jālēkā līdzi savām mīļākajām grupām.

Tiem, kuri nopietni aizrāvušies ar skriešanu vai tikai sper pirmos soļus ceļā uz pusmaratona noskriešanu nākamvasar, pulkstenis būs noderīgs partneris jaunu rezultātu sasniegšanā – ir iespēja izvēlēties kādu no jau iestatītajiem skriešanas kursiem, kas pieejami dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem, vai pielāgot savu, un pulkstenis skriešanas laikā darbosies kā virtuālais treneris.

Pēc treniņa "Huawei Health" aplikācijā ir iespēja pētīt un analizēt sasniegtos rezultātus, aplūkot maršrutu un pat dalīties ar to ar draugiem – precīzi reģistrēt savus treniņus varēs, pateicoties tam, ka šis pulkstenis atbalsta GPS, "Beidou", GLONASS, "Galileo" un QZSS satelīta sistēmas un nodrošina jaudīgāku traucējumu novēršanas sniegumu, kas efektīvi uzlabo pozicionēšanas signālu stiprumu un stabilitāti ārpus telpām. Tāpat GT 3 L1 un L5 divjoslu signāli veicina augstāku signāla imunitāti, nodrošinot precīzu pozicionēšanu.

Foto: Publicitātes foto
Jaunais "Huawei" viedpulkstenis arī sola īpaši precīzu pulsa mērīšanu – "Huawei Watch GT 3" iestrādātais nesen atjaunotais sirdsdarbības uzraudzības modulis ietver astoņas fotodiodes un divus gaismas avotu komplektus, kas apvienoti ar izliektu stikla lēcu ērtai valkāšanai, samazinot ārējās gaismas ietekmi, un uzlabotais MI algoritms efektīvāk filtrē trokšņainus signālus, tādējādi ļaujot precīzi kontrolēt sirdsdarbību dažādos apstākļos un uzlabo arī citu veselības datu precizitāti.

Nepievils ne salā, ne ārzemju ceļojumos

"Huawei Watch GT 3" ir dažādas priekšrocības, kuras patīkami atvieglo ikdienu. Laikā, kad dienas kļuvušas pavisam īsas, lieti noder saullēkta un saulrieta laika rādīšana, kas ļauj efektīvāk ieplānot, piemēram, dienu nelielā ārzemju izbraucienā, pagūstot skaistākās vietas aplūkot vēl pirms saulrieta.

Tāpat pulkstenis piedāvā SpO2 (asins piesātinājums ar skābekli) uzraudzību visu dienu, kas ļauj sekot līdzi asins apgādei ar skābekli un gadījumos, ja tas noslīd zem normas, steigties ieelpot svaigu gaisu vai nopietnu veselības problēmu gadījumos vērsties pie ārsta.

Kā jaunums GT 3 pulkstenim ir iespēja sekot līdzi ādas temperatūrai (nejaukt ar ķermeņa temperatūru), kas īpaši noderīgi esot, ilgstoši uzturoties ārā īpaši lielā aukstumā vai karstumā, lai nepieļautu organisma sasalšanu vai, gluži pretēji, pārkaršanu. Starp citu, šī funkcija var noderēt arī īpaši pārkurinātās iekštelpās.

Foto: Privātais arhīvs
Man pašai beidzot izdevās praksē izmēģināt vienu no kārdinošākajām pulksteņa funkcijām – atpakaļceļa maršruta navigāciju, kas iespējama treniņiem – skrējienam vai pastaigai ārpus telpām. To liku lietā pastaigā pa Varšavas Prāgas rajonu, un tā ļāva ātri un ērti orientēties apkārtnē un atrast taisnāko atpakaļceļu uz iepirkšanās centru, kur biju sākusi savu pastaigu. Pastaigas laikā ierakstītais maršruts pēc atgriešanās Latvijā ļoti noderēja, stāstot draugiem, kuras ieliņas noteikti vajag apskatīt viņu plānotā brauciena laikā.

Pulkstenis ir arī ērti savienojams ar citu operētājsistēmu viedtālruņiem, bet jāņem vērā, ka dažas opcijas tad var nebūt pieejamas, piemēram, savienojot ar iOS, pulksteni nav iespējams izmantot kā fotokameras pulti.

Ja plāno Ziemassvētkos sevi vai kādu īpaši nozīmīgu cilvēku iepriecināt ar patiesi noderīgu dāvanu, "Huawei Watch GT3" viedpulkstenis ir nopietni apsverama izvēle – tas var kļūt par lielisku sabiedroto Jaunā gada apņemšanos izpildīšanai, iedvesmojot un motivējot kustēties vairāk un kļūt par vēl labāku sevis versiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!