Foto: Publicitātes foto
Kā pārsteigt un iepriecināt? Kā izrādīt uzmanību un paust mīlestību? Valentīndiena ir laiks, kad gaisā virmo mīlestība un mums visapkārt ir daudz romantikas, tomēr gadu no gada pārsteigt kļūst arvien grūtāk.

Tuvojoties Mīlestības dienai, dāvanu eksperti no "Dāvanu Serviss" veica aptauju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, lai noskaidrotu, kas Valentīndienā cilvēkus iepriecina visvairāk.

Lielākā daļa svin, bet ne visi saņem dāvanas

Valentīndienu svin aptuveni 80% respondentu visās Baltijas valstīs. Latvijā Mīlestības dienā pasniegt dāvanu kļūst arvien populārāk. No aptaujātajiem, kuri šos svētkus svin, dāvanas nesaņem vien 31%. Tomēr vienmēr paliek aktuaļs jautājums – vai šīs dāvanas rada patiesu prieku?

Kas ir populārākā Valentīndienas dāvana?

Visbiežāk sievietes Valentīndienā Latvijā (32%) un Lietuvā (33%) pārsteidz ar tradicionālu ziedu pušķi, savukārt Igaunijā vīrieši savas dāmas iepriecina, dāvinot saldumus kombinācijā ar ziediem. Aptaujātās sievietes arī apgalvoja, ka Valentīndienā samērā bieži dodas romantiskās vakariņās.

Ko tad patiesībā sievietes vēlētos saņemt Valentīndienā?

Par ko sievietes sapņo? Iespējams, mums ir atbilde uz šo sarežģīto jautājumu.

Aptaujas laikā Baltijas valstīs dzīvojošās sievietes vienozīmigi norādīja – viņas vēlas saņemt dāvanas Valentīndienā, tomēr ziedi nav viņu sapņu dāvana. Kopā pavadīts laiks ar mīļoto ir tas, kas patiesi iepriecinātu dāmu sirdis. Lielākā daļa jeb 71% latviešu sapņo Valentīndienā būt kopā ar mīļoto, kopā doties uz izrādi, filmu vai saņemt citu piedzīvojuma dāvanu.

Dāvanu eksperti iesaka: dāvā uzmanību

Domājot par pārsteigumu mīļotajam cilvēkam, atcerieties – šie svētki ir diviem! Dāvanu Serviss eksperti Mīlestības svētkiem iesaka izvēlēties dāvanu kopīgai atpūtai kādā no SPA centriem. Laba ideja būs arī gardēžu vakariņas, degustācijas vai varbūt kopīga saldumu gatavošanas meistarklase. Arī netradicionālas Valentīna dienas dāvanas kā izjādes ar zirgiem, lidojums ar lidmašīnu virs Rīgas vai brauciens ar kvadracikliem liks sirdij pukstēt straujāk.

Valentīndienas svinēšanas tradīcijas Baltijas valstīs ir līdzīgas. Un kopsaucējs noteikti ir, ka kvalitatīva laika pavadīšana ar mīļoto ir patīkamākā dāvana ikvienam!

Vai meklē unikālu dāvanu Valentīndienai? Spied ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!