Foto: Publicitātes attēls
Jau tūlīt, tūlīt sāksies vasara, jau pavisam drīz! Vasaru mēs atklāsim Litenē kā lielākais pasākums Austrumvidzemē! Ar Gulbenes novada domes un Litenes pagasta pašvaldības atbalstu tapa lielisks pasākums.

Visas dienas garumā tiek plānoti dažādi notikumi. Jau no plkst. 10:00 sāksies visas aktivitātes, kuras ir domātas visai ģimenei ar dažādām brīvā laika pavadīšanas iespējām. Visas dienas garumā mēs varēsim sekot līdzi dažādām sportiskām aktivitātēm. Jau no plkst. 10:00 sāksies lielās pludmales volejbola sacensības (iespēja pieteikties komandām elektroniski, rakstot uz e-pastu - hugo773@inbox.lv), velo-biatlona komandām ar startu plkst.11:00 (pieteikšanās uz vietas, no plkst. 10:00), bet nedaudz vēlāk, plkst. 11:00 tiks atklāta Gulbenes novada Tūrisma sezona.

Paralēli visam šim būs makšķerēšana Pededzes upē kopā ar Māri Olti. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs aprunāties ar Māri Olti un dalīties savā pieredzē. Būs dažādas radošās darbnīcas ar auto modelīšu veidošana lieliem un maziem, karošu grebšana un citas aizraujošas darbnīcas. Gaidāms liels atrakciju klāsts gan lieliem, gan maziem, kā arī pirmo reizi šajā pasākumā tiks uzstādītas jaunas un vēl neredzētas piepūšamās atrakcijas no Anglijas. Pasākuma viesiem būs ekskluzīva iespēja izmēģināt kosmonautu trenažieri, katapultu, ūdensbumbas, laivu nomu, zirgu izjādes un aizraujošas ekskursijas iepazīstot Liteni kopā ar gidu retro automašīnā un daudz ko citu.

Lielisks pārsteigums būs retro auto parāde, kura sāksies jau Gulbenē plkst. 13:00, izbraucot caur Gulbenes pilsētas galvenajām ielām, tālāk dosies uz Liteni, kur plānots ierasties plkst. 14:00.

Pirmo reizi iepazīstināsim ar Nakts tirgu Litenē, kur būs iespēja iegādāties dažādas saimniecībā noderīgas preces (dažādi makšķerēšanas piederumi, apģērbi, apavi, rotas, mājražotāju produkciju, puķes, puķu stādus, sukādes, saldumi, rotaļlietas u.c. praktiskas lietiņas), kā arī preces no Ukrainas. Vēl var paspēt pieteikties tirgoties gribētāji elektroniski, rakstot uz e-pastu balles@inbox.lv, tomēr jāņem vērā, ka ir atlikušas vien desmit brīvas vietas.

Uz dienas pasākumiem no plkst. 10:00 – 16:00 ieeja ir bezmaksas.

Vakara programma (maksas) no plkst.16:00 – 4:00

Mūzikas festivāla atklāšana plkst. 17:00 kopā ar bērnu popgrupu Dzeguzīte, Yamaha bēbīšu priekšnesums, Baltie lāči, dejotāju ''Litenietis'' priekšnesums, Galaktika, Klaidonis kopā ar līnijdejotājām ''Raganiņas'' no Gulbenes, Lauku muzikanti, Bruģis, Otra puse, Kalnienas breikotāji kopā ar ''Street warriors'' no Rīgas ar priekšnesumu, Dzelzs vilks, Kaspars Maks. Pasākumu vadīs lieliskais aktieris Guntis Skrastiņš un DJ Aivis (LR 2).

Īpašu pārsteigumu pasniegs jaunie brake dance dejotāji no Kalnienas, kuri uzstāsies kopā ar profesionālajiem ielu vingrotājiem no Rīgas ''Street warriors''!

Pasākuma viesiem būs pieejamas bezmaksas autostāvvietas un bezmaksas telts vietas. Uz vietas strādās lieliska kafejnīca ar plašu tradicionālo ēdienu klāstu un gardām uzkodām bērniem visas dienas un nakts garumā. Cēsu alus gādās par garšīgiem dzērieniem. Būs ātri un gardi!

Tie, kas nakti pavadīs telšu pilsētiņā, tos no rīta sagaidīs siltas brokastis. Patstāvīgi kursēs sabiedriskais autobuss ar ērtu reisu grafiku, pat naktī. Atliek izvēlēties vien pieturas punktu 'Litenes centrs' un tad jau visi ceļi ved uz Liteni.

Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes kasē, Litenes tautas namā, Litenes pagasta pārvaldē (kontakttālrunis 64472213) un Litenes pagasta bibliotēkā. Iepriekšpārdošanā biļešu cena ir 6 Eur, pasākuma dienā 10 Eur.

1 un 2 grupas invalīdiem (uzrādot invalīda apliecību), kā arī bērniem līdz 10.gadiem ieeja ir bezmaksas.

Pilna informācija par pasākumu ir pieejama pasākuma mājaslapā www.balles.lv un www.visitgulbene.lv, www.litene.lv.

Uz tikšanos Litenē!

Šis pasākums tapa ar Gulbenes novada, Litenes pagasta, AS ''Cēsu alus'', IK ''Arrival'', SIA ''Māja VL'', Unitedpress tipogrāfija,MB producenti, Video film (www.videofilm.lv), ASL skaņa, gaisma, skatuve, Latvijas radio2, Latvijas šlāgerkanāls, Latvijas mūzikas video, TV24, Gadatirgi.lv Draugiem.lv, Mozello, Mūzikas pasaule, DELFI, laikraksta Dzirkstele, Alūksnes ziņas, Vaduguns, Ziemeļlatvija, atrakciju un radošo darbnīcu dalībniekiem, Ripo-auto un citu dalībnieku atbalstu. Īpašs paldies Mārim Oltem par dalību pasākumā, kuram novēlam ''Ne asakas''!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!