Foto: Publicitātes foto
Jūsu "iPhone" var paveikt vairāk: ko sola "iOS" 15?

Šobrīd "iPhone" īpašnieki izmanto "iOS" 14, bet jaunais "iOS" 15 tiek gaidīts rudenī. Tas darbosies tajos pašos viedtālruņu modeļos kā "iOS" 14 – no jaunākās "iPhone" 12 sērijas līdz "iPhone" 6S, kas tika izlaists 2015. gadā. Sertificēts "Apple" sistēminženieris Andrejs Mihailovs dalās ar viedokli par to, kāpēc "iOS" 15 ir tik nozīmīgs un ko tas sola "iPhone" lietotājiem.

"Gaidāmā "iOS" 15 versija darbosies ne jaunākajos flagmaņos, bet arī ar viedtālruņu modeļos, kas izlaisti pirms 5-6 gadiem, kā arī vidējās klases pirmās un otrās paaudzes "iPhone" SE. Tas apliecina "Apple" apņemšanos atbalstīt ierīces ilgtermiņā. Citiem vārdiem sakot, pat ja jums ir vecāks modelis, Jūs joprojām varat izbaudīt jaunākās funkcijas un iespējas kā arī nebaidīties par drošību," saka Mihailovs.

Viņš norāda, ka cilvēki jaunākus viedtālruņu modeļus iegādājas vidēji ik pēc 2-3 gadiem, bet mazāki uzņēmumi vai publiskais sektors bieži vien izmanto tās pašas ierīces ilgāk, kas padara iepriekš minēto iespēju viņiem īpaši svarīgu. Tas arī apstiprina faktu, ka "iOS" ierīces darbojas labi un saglabā savu vērtību ilgāk nekā citi viedtālruņi.

Vislielākie "Apple" fani jau tagad var izmēģināt "iOS" 15 beta versiju, kaut arī oficiāla tās atklāšana gaidāma tikai šoruden. Andrejs Mihailovs norāda uz četrām jaunām funkcijām, ko līdz ar "iOS" 15 ir vērts gaidīt:

  1. Vēl labāks "FaceTime". Pandēmijā cilvēki arvien vairāk izmanto videozvanus, tāpēc "Apple" šoreiz īpašu uzmanību ir pievērsis lietotnei "FaceTime". Tagad to iespējams izmantot, lai vienlaikus skatītos TV šovus vai filmas, klausītos mūziku vai kopīgotu jūsu ekrānu ar "SharePlay" palīdzību. Turklāt arī tie draugi un ģimene, kuri izmanto "Windows" datoru vai "Android" tālruni, var pievienoties "FaceTime" sarunai.
  2. Ērtāka saziņa "iMessage". "iMessage" ļauj kopīgot ne tikai attēlus, bet arī dokumentus, failus un prezentācijas. Viss saturs, ko esat saņēmis vai kopīgojis, izmantojot Ziņojumu aplikāciju, tagad būs pieejami vienā ērtā vietā ar nosaukumu "Kopīgots ar jums". Tā ir iebūvēta tādās aplikācijās kā "Photos", "Safari", "Apple News", "Apple Music", "Apple Podcasts" un "Apple TV".
  3. Teksta digitalizācija un tulkošana. Ja jūsu uzņemtajā fotoattēlā ir teksts vai cipari, operētājsistēma "iOS" 15 to automātiski atpazīst, lai jūs, piemēram, varētu piezvanīt vai nosūtīt e-pasta ziņojumu saņemtās vizītkartes īpašniekam, vai iegūt informāciju par labākajām iespējām doties uz kaut kur norādītu adresi. Jaunā tiešraides teksta ("Live Text") funkcija spēj atpazīt septiņas valodas (angļu, franču, vācu, itāļu, portugāļu, spāņu un ķīniešu) un var automātiski iztulkot tekstu. Turklāt šī funkcija darbojas visā telefonā – sākot ar Fotokameru un beidzot ar jūsu e-pasta un tīmekļa pārlūkprogrammām.
  4. Vēl ērtāka failu pārsūtīšana. Izmantojot "iOS" 15, Jūs vēl ērtāk varēsiet pārsūtīt tekstu, fotoattēlus, GIF un citus failus uz citu lietotni. Piemēram, ja tiešsaistē atrodat interesantu fotoattēlu, vienkārši turiet pirkstu uz tā dažas sekundes ilgāk kā parasti un tad pārvelciet uz citu lietotni, tādējādi automātiski to pārsūtot uz izvēloto aplikāciju.

Minētie četri jaunumi ir tikai neliels ieskats tajā, kas būs pieejams operētājsistēmā "iOS" 15. Kā atzīst sertificētais "Apple" sistēminženieris Andrejs Mihailovs, vēl nozīmīgāk ir tas, ka visas "Apple" ierīces – sākot no viedtālruņa vai datora līdz viedpulkstenim – nemanāmi un vienoti visur darbojas kopā, atvieglojot jums profesionālo ikdienu, radošu problēmu risināšanu un sadarbību ar citiem.

Mihailovs piebilst: "Uz "iPhone" zvaniem var atbildēt, piemēram, ar jūsu "Mac" datora, "Apple" viedpulksteņa vai "iPad" starpniecību, un visi ziņojumi, ko saņemat savā tālrunī, ir pieejami arī citās saistītajās ierīcēs. Tikmēr "Handoff" funkcija ļauj jums sākt e-pasta rakstīšanu tālrunī un pabeigt to "Mac" datorā. Izmantojot "Continuity Sketch" aplikāciju, jūs viegli varat radīt skici savā "iPad" vai "iPhone" un automātiski ievietot to jebkurā "Mac" datora dokumentā."

Neatkarīgi no tā, vai izmantojat visjaunākās "Apple" ierīces vai pāris gadu vecas, tām visām ar "iOS" 15 būs minētās un arī vairākas citas jaunas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!