Foto: Publicitātes foto
Apģērbam mūsu dzīvē ir ļoti būtiska loma. Ar tā palīdzību ir iespējams pilnveidot savu personību, attīstīt individuālo stilu un pat demonstrēt savas izjūtas un noskaņojumu. Patīkami smaržojošas, perfekti tīras un izgludinātas drēbes sniedz vēl vairāk pārliecības, turklāt rada arī labu priekšstatu par personu. Rūpes par apģērbu uzticam veļasmašīnai, tādēļ kvalitatīvas, ilgtspējīgas un energoefektīvas ierīces iegādāšanās ir uzskatāma par vērtīgu ilgtermiņa investīciju. Vienlaikus tā ir arī iespēja rūpēties ne vien par apkārtējo vidi, bet arī par savu komfortu un labklājību.

Apģērba tīrība – vēl nebijušā kvalitātē

Pēc pasaulē veiktajiem pētījumiem ir noskaidrots, ka vidēji vienam cilvēkam pieder ap 148 apģērba gabaliem. Diezgan iespaidīgs skaitlis, vai ne? Turklāt tiem, visticamāk, ir dažādas faktūras un auduma sastāvs. Ja agrāk mūsu vecvecāki un vecvecvecāki organizēja atsevišķas veļas dienas, šodien apģērba mazgāšana nevarētu būt vēl vienkāršāka, jo šo laikietilpīgo un nogurdinošo darbu mūsu vietā ātri un efektīvi spēj paveikt modernās un "gudrās" tehnoloģijas.

Taču, strauji pieaugot energoresursu cenai, aktuāls kļūst jautājums par taupības pasākumiem, kas ietver arī sadzīves tehnikas izmantošanas biežumu. Patiesībā, ja tiek iegādāta vidējās vai augstākās energoefektivitātes klases veļas mašīna, nav vairs jāraizējas par elektroenerģijas un ūdens patēriņu, jo tas ne tuvu nebūs nesamērīgi augsts.

Perfekta traipu tīrīšana, izmantojot tvaiku

Pieļaujam, ka ikvienam no mums ir vismaz viens drēbju gabals, kas vairs nav velkams mugurā tā viena traipa dēļ, ko nekādīgi nav iespējams iztīrīt. "Beko" veļas mašīnas ir aprīkotas ar "Steam Cure" tehnoloģiju, kas paredz izcilu apģērba tīrību. Mazgāšanas cikla sākumā tvaiks atmiekšķē traipus, ievērojami atvieglojot apģērba gabala iztīrīšanu nākamajos tā mazgāšanas posmos. Savukārt tvaika pievade noslēdzošajā posmā atjauno drēbju formu, vienlaikus padarot audumu mīkstu, gludu un patīkamu pieskārienam.

Šīs funkcijas sniegtās priekšrocības ikdienā spēs izbaudīt un novērtēt pat visaizņemtākie, jo apģērba izmazgāšanu ir iespējams paveikt vien 28 (pilna veļasmašīna) vai 14 (2 kg veļas) minūšu laikā.

Veļas pulvera zuduma samazināšana

Vai zināji, ka standarta veļas mazgājamās mašīnās aptuveni 20% mazgāšanas līdzekļa netiek pilnvērtīgi izmantots? Tas nozīmē, ka nauda burtiski tiek aizskalota kanalizācijā. Lai arī šāds zudums varētu nešķist visai apjomīgs, taču, piemēram, gada ietvaros tas pavisam noteikti sastāda ievērojamu summu. Gādājot par pilnvērtīgu un efektīvu mazgājamā līdzekļa izlietošanu, "Beko" veļas mašīnas ir aprīkotas ar inovatīvo tehnoloģiju "Aqua Fusion", kas novērš veļas pulvera zudumus, ļaujot ietaupīt gan finanses, gan arī reducēt mazgāšanas līdzekļa nesamērīgos zudumus.

Apģērbs, kas brīvs no baktērijām

Neraugoties uz to, ka apģērbs ir tikko izmazgāts un izžāvēts, tajā joprojām var mājot dažādi nevēlami mikroorganismi, tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību tam, vai veļas mašīna ir aprīkota ar "Hygiene+" funkciju, kas ātri un efektīvi ļaus atbrīvoties no ziedputekšņiem, ērcītēm un dažādām baktērijām, kas mēdz izraisīt alerģiskas reakcijas, ietekmējot pašsajūtu un kopējo dzīves kvalitāti. Turklāt veļas mašīnās integrētā higiēnas programma ir ieguvusi "Allergy UK" apstiprinājumu, kas apliecina – ierīces ir rūpīgi testētas un zinātniski pārbaudītas, pierādot, ka tās efektīvi spēj iznīcināt dažādus mikroorganismus un tajā skaitā – arī alergēnus.

Nevainojami gluds apģērbs arī pēc vairākām stundām veļas mašīnā

Dažubrīd darbu pilnajā un steidzīgajā ikdienā mēdzam piemirst par šķietami mazāk svarīgām niansēm. Piemēram, izmazgātās veļas izkraušanu. Taču arī par šo vairs nav jāraizējas, jo pat 8 stundu laikā pēc cikla pabeigšanas aizvērtā veļas mašīnā apģērbs būs krietni mazāk saburzījies, pateicoties speciālajam režīmam, kas ik pēc dažām minūtēm veic papildu rotāciju.

Veļas mašīnas iegāde – ko par to vēl ir vērts zināt?

Lai arī, nenoliedzami, jaunākās tehnoloģijas un funkcijas ir vērā ņemams faktors brīdī, kad ir jāizšķiras par labu kādam no veļas mašīnas modeļiem, nozīmīgi ir izvērtēt arī vēl citas ne mazāk svarīgas nianses:

  • telpas izmērs. No tā būs atkarīgi arī veļas mašīnas parametri, tāpēc vispirms ir ieteicams rūpīgi izmērīt vietas augstumu un platumu. Tā arī varēsi izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem, kad iegādātā ierīce tās paredzētajā vietā nemaz neder;
  • veļas daudzums un mazgāšanas biežums. Ja esat kupla ģimene un tajā aug mazi bērni, optimāli būtu iegādāties veļas mašīnu ar ietilpību, sākot no 8 kg. Savukārt, ja apģērbu mazgā samērā reti, piemēram, reizi nedēļā vai divās, derēs tāda ierīce, kurā ir iespējams iekraut līdz 7 kg veļas;
  • dizainiskā pievilcība. Lai arī primāri būtu jāņem vērā veļas mašīnas funkcionalitāte, bez šaubām arī tās izskatam ir nozīme, it īpaši tad, ja iegādājies brīvi stāvošu ierīci, ko nevarēs "paslēpt" elegantā skapītī vai plauktiņā. Pārsvarā veļas mašīnu dizains ir ieturēts minimālistiskā stilā, izceļot vien dažus elementus, tāpēc to ir samērā viegli iekļaut mājokļa vai telpas kopējā interjerā;
  • ekonomija. Aicinām pievērst uzmanību energoefektivitātes klasei, kas tiek apzīmēti ar burtiem no A līdz G. Jo vairāk plus zīmes pie burta, jo energoefektīvāka būs veļas mašīna (pašlaik visenergoefektīvākā ir C klase). Vēl iegādājoties veļas mašīnu, der pārliecināties, ka tā ir aprīkota ar funkciju, kas ziņo, ja gadījumā ir radusies noplūde, tādējādi palīdzot samazināt nevajadzīgu un lieku ūdens patēriņu.

Pareiza un regulāra ierīces kopšana – stūrakmens tās ilgmūžībai

Ikviens no mums vēlas, kaut iegādā sadzīves tehnika kalpotu pēc iespējas ilgāk, lai apģērbs tiktu perfekti izmazgāts un nesasmaktu. Taču, lai to panāktu, laiku pa laikam arī veļas mašīnai ir jāvelta pienācīgas rūpes un apkope. Pamatā tas ir vienkārši paveicams process:

  1. Filtra tīrīšana. Tajā mēdz sakrāties dažādi netīrumi, kā arī sīklietas, piemēram, gredzeni, auskari, monētas u.c., tāpēc regulāri to iztīri.
  2. Veļas pulvera un mīkstinātāja atvilktņu tīrīšana. Veļas pulvera un mīkstinātāja pārpalikumi var radīt labvēlīgu vidi, kur vairoties baktērijām. Savukārt, lai izvairītos no nepatīkamiem aromātiem, atvilktni ir ieteicams turēt puspavērtu, lai tajā cirkulētu gaiss.
  3. Veļas mašīnas tīrīšana. Vismaz pāris reizes gadā ierīci ir ieteicams darbināt tukšgaitā. Tas nozīmē iestatīt speciālo režīmu (ieteicams 90°C temperatūrā) un izmantot tām paredzētos tīrīšanas līdzekļus. Šādā veidā veļas mašīna pašattīrīsies un vienlaikus uzlabosies tās veiktspēja.

Mūsu ikdiena bez veļas mazgājamās mašīnas ir sarežģīti iedomājama, tāpēc vēl jo būtiskāk ir investēt kvalitatīvā sadzīves tehnikā, kas garantē ilgtspējību un nemainīgi augstu kvalitāti, ko spēj nodrošināt modernās tehnoloģijas apvienojumā ar funkcionāliem risinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!