Foto: Publicitātes foto

Darbs, stress, miega traucējumi un citi ikdienas faktori nereti ietekmē mūsu veselību un arī vispārējo pašsajūtu, tādēļ arvien pieprasītāki kļūst dažādi risinājumi vieglākai veselības rādītāju uzraudzībai. Viens no populārākajiem rīkiem ir viedpulksteņi, kas mūsdienās ietver plašu funkciju klāstu, lai atbalstītu ierīces valkātāju visās ikdienas gaitās, tāpēc tehnoloģiju uzņēmuma eksperts skaidro šī brīža aktuālākās veselības uzraudzības tehnoloģijas jaunajā "Huawei Watch D" viedpulkstenī, kas var noderēt arī tev.


Asinsspiediena mērīšana ir modernizēta

Pēkšņas izmaiņas labsajūtā var būt signāls izmaiņām veselības rādītājos. Cilvēka ķermenis ir gluži kā mehāniskā pulksteņa ciparnīca, kurā katra detaļa ir atbildīga par citu svarīgu posmu darbību, tāpēc katrai no tām ir jāpievērš īpaša uzmanība. Viens no plašāk zināmajiem veselības rādītājiem ir asinsspiediens, kas var izraisīt tādas izmaiņas pašsajūtā kā, piemēram, nogurums, galvas sāpes, reiboņi un arī nervozitāte.

"Reaģējot uz lietotāju pastiprinātu vēlmi sekot līdzi saviem veselības rādītājiem, Huawei ir radījis pirmo viedpulksteni – "Huawei Watch D", kas piedāvā asinsspiediena rādītājus reālajā laikā. Īpaši precīzus asinsspiediena rādījumus nodrošina inovatīvā aparatūra ar augstas izšķirtspējas spiediena sensoru, kas nodrošina tikai +/- 3 mmHg kļūdu, tādējādi sniedzot līdzvērtīgus rādītājus salīdzinājumā ar tradicionālo asinsspiediena mērīšanas rīku. Pulkstenī var iestatīt arī regulārus paziņojumus, piemēram, noteiktā dienas laikā, lai vērotu izmaiņas rādītājos ilgtermiņā," skaidro "Huawei" produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.


Seko līdzi savai sirdij

Sirdsdarbības traucējumi var izpausties dažādos veidos un liecināt par agrīnām stadijām dažām sirds slimībām kā, piemēram, ateroskleroze, aritmija un priekškambaru fibrilācija.

"Pateicoties sirds elektrokardiogrammas sensora modulim jaunajā "Huawei Watch D", ierīce veic nepārtrauktu sirdsdarbības monitoringu, kas nozīmē, ka, tiklīdz tā novēro izmaiņas valkātāja sirds ātrumā vai darbībā, valkātājs saņem paziņojumu veikt EKG pārbaudi ar viedpulkstenī iestrādāto EKG tehnoloģiju. Viedpulkstenis atbalsta arī EKG datu glabāšanu, lai novērotu datu izmaiņas ilgtermiņā un varētu ātrāk reaģēt uz būtiskām izmaiņām savā veselībā," skaidro eksperts.

Stress un miega traucējumi paliek pagātnē

Palielināta slodze darbā, dažādas ikdienas situācijas un pienākumi nereti ir vieni no stresu vecinošajiem faktoriem. Pārlieku liels stress var ietekmēt arī citus veselības rādītājus, tādējādi ietekmējot miega kvalitāti, enerģijas līmeni dienas laikā un koncentrēšanās spējas. Sekojot līdzi saviem stresa un miega kvalitātes rādītājiem, ir iespējams vieglāk atpazīt galvenos traucēkļus un novērst to iedarbību ilgtermiņā.

"Analizējot vairākus veselības rādītājus kopā, jaunais viedpulkstenis reaģē uz valkātāja stresa izmaiņām un sniedz vērtīgus ieteikumus, lai mazinātu stresa līmeni un ietekmi uz vispārējiem veselības rādītājiem. Līdzīga tehnoloģija tiek pielietota miega monitoringa funkcijai, kas pārlūko valkātāja miega kvalitāti un analizē, cik dziļš ir bijis miegs visas nakts garumā, lai reaģētu uz enerģijas līmeņa izmaiņām un sniegtu zinātniski pamatotus ieteikumus gan pielāgotai treniņu slodzei, gan, lai uzlabotu miega kvalitāti nākamajā naktī," norāda Tillers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!