jeb pieprasītas prasmes, domājot par efektīvu Latvijas veselības aprūpes sistēmas vadību
Līdz 7. augustam notiek uzņemšana profesionālajā maģistra studiju programmā "Veselības vadība". Studiju programmu nodrošina Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA). To absolvējot, tiek iegūts profesionālais maģistra grāds veselības vadībā un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikācija.

Veselības vadības programmā iespējams paaugstināt profesionālās zināšanas un prasmes gan veselības nozarē strādājošajiem, gan tiem, kas tikai plāno savu darbību saistīt ar veselības aprūpes sistēmu, kļūstot par pieprasītu vadītāju veselības aprūpes nozares uzņēmumos. Tiek uzņemti reflektanti ar iepriekš iegūtu izglītību gan medicīnas un veselības aprūpes, gan arī ekonomikas vai citu sociālo zinātņu jomās. Atkarībā no iepriekš iegūtās izglītības un profesionālās kvalifikācijas mācību ilgums ir 1,5 vai 2 gadi.

Studiju programma "Veselības vadība" ir vērsta uz teorētisko zināšanu apguvi un to praktisku pielietojumu veselības sistēmu pārvaldībā, sabiedrības veselībā, veselības ekonomikā un veselības aprūpes starptautiskajā likumdošanā, veselības aprūpes uzņēmuma stratēģiskajā, finanšu, projektu un kvalitātes vadībā, stratēģiskajā cilvēkresursu vadībā, veselības nozares mārketingā un citās veselības nozares vadības jomās, kā arī problēmsituāciju risināšanā un nozares projektu vadībā.

Studijas tiek organizētas pēc moduļu principa:

1. mācību gads - 7 studiju moduļi;

2. mācību gads - prakse un maģistra darba izstrāde.

Šajā gadā pirmo reizi tiek realizētas 2 programmas: starptautiska programma angļu valodā un paralēli arī programma latviešu valodā. RSU būs pieejamas 6 valsts budžeta apmaksātas vietas.

Ir plānota studentu apmaiņa un kopīgas semināru tipa diskusijas ar citu Eiropas Savienības valstu universitāšu attiecīgo programmu studentiem. Programmas īstenošanā iesaistīti gan nozares profesionāļi, gan ārvalstu pasniedzēji, un tā ir balstīta uz jaunākajām zinātniskajām pieejām un pētījumiem veselības jomas politikas veidošanā, organizācijā, finansēšanā, juridiskajos jautājumos, efektīvā uzņēmumu vadībā u. c. aktuālos veselības nozares vadības jautājumos.

Tie reflektanti, kuriem nav pamatzināšanu ekonomikā, tiek aicināti septembrī papildus apgūt RISEBA piedāvāto tālmācības kursu "Ekonomikas pamati". 

Dokumenti tiks pieņemti elektroniski un klātienē:

Vairāk informācijas:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!