Foto: Publicitātes foto
Mazumtirdzniecība ir viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijā – durvis šogad vēruši vairāki jauni tirdzniecības centri un veikali, Latvijas virzienā lūkojas vēl citi mazumtirdzniecības uzņēmumi. Strauju izaugsmi piedzīvojis arī K Senukai: pēdējā gada laikā uzņēmums atvēris papildu tirdzniecības vietas un audzējis apgrozījumu. Tādējādi asu konkurenci izjūt visi mazumtirdzniecības nozares dalībnieki, jo īpaši attiecībā uz darbaspēka pieejamību. Piemēram, darbam lielākajā K Senukai veikalā Latvijā, kas durvis vērs šī gada novembrī tirdzniecības centrā Ozols, vēl nepieciešami 100 darbinieki 18 amata kategorijās.

K Senukai saviem darbiniekiem piedāvā vienus no vispievilcīgākajiem nosacījumiem mazumtirdzniecības nozarē: dod iespēju darbiniekiem nopelnīt un saņemt regulāras piemaksas pie algas katru mēnesi, arī stundu likme veikalu darbiniekiem ir augstāka nekā vidēji mazumtirdzniecības sektorā strādājošajiem. Tas noskaidrots laikraksta Neatkarīgā Rīta Avīze apkopotajā darba algu salīdzinājumā, kurā pētītas Rimi, K Senukai, Depo, TN Kurši un citu mazumtirdzniecības veikalu tīklu darbinieku piesaistes stratēģijas.


Visiem K Senukai veikalu darbiniekiem – no palīgstrādnieka līdz veikala vadītājam – ir iespēja katru mēnesi nopelnīt arī algas pielikumu (bonusu) līdz pat 35 procentu apmērā no mēneša darba algas. Šī piemaksa tiek izmaksāta kopā ar darba algu katru mēnesi.

"Investēšanu savos darbiniekos uzskatām par vienu no svarīgākajiem uzņēmuma uzdevumiem. Papildus konkurētspējīgam atalgojumam veicam regulāras apmācībās (gan sistēmas, gan procesu, gan klientu apkalpošanas un produktu apmācības). Kesko Senukai Latvia piedāvā arī izaugsmes iespējas, veidojot karjeru gan Latvijā, gan uzņēmumam piederošo veikalu tīklā citās valstīs. Piemēri, kad darbinieks K Senukai ir audzis no pārdevēja līdz pat veikala vadītājam, mums ir vairāki," saka Kesko Senukai Latvia personāla vadības biznesa partnere Irēna Unda.

Papildu labumu grozādāvanas un apdrošināšana

Alga ir viens no svarīgākajiem darbinieku piesaistes kritērijiem. Taču līdztekus tai uzņēmumi savus darbiniekus mēdz motivēt arī ar citiem labumiem, piemēram, papildu brīvdienām, bezmaksas pusdienām, svētku pasākumiem u. c., vēsta izdevums Neatkarīgā Rīta Avīze.

Darbiniekiem K Senukai veikalos ir iespēja iepirkties par sevišķi izdevīgām cenām, kā arī saņemt īpašas atlaides pie sadarbības partneriem. Svarīgos dzīves brīžos, piemēram, dzimšanas dienās, Ziemassvētkos, darbinieku bērniem skolas gaitas uzsākot, K Senukai strādājošie saņem dāvanas vai materiālu atbalstu no uzņēmuma. Darba vietā tiek nodrošināta arī bezmaksas kafija, tēja, ūdens un atlaides pusdienām. K Senukai kolektīvs ne tikai strādā, bet arī atpūšas kopā.

"Organizējam arī kopīgus komandas saliedēšanas pasākumus gan iekšēji veikalos, gan arī visiem uzņēmuma darbiniekiem. Piemēram, šogad visi kopā piedalījāmies arī Tet Riga maratonā. Esam ieviesuši motivācijas sistēmu, kas dod iespēju labākajiem Kesko Senukai Latvia darbiniekiem saņemt ne tikai naudas prēmijas, bet arī ceļot gan pa Latviju, gan uz ārvalstīm. Piemēram, apmeklēt SPA centrus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, doties kruīzā vai atpūtas braucienā," saka Irēna Unda.

Visi Kesko Senukai Latvia darbinieki (gan veikalā strādājošie, gan administrācija) pēc uzņēmumā nostrādātā pirmā gada saņem arī veselības apdrošināšanas polisi. "Šogad pavasarī pirmo reizi Kesko Senukai Latvia darbiniekiem tika sniegta iespēja veikt bezmaksas veselības pārbaudes sadarbībā ar MFD Veselības grupu, kas nodrošina mobilās diagnostikas pakalpojumus, " turpina Irēna Unda.

Iespēja līdzsvarot privāto un darba dzīvi

Papildu jau uzskaitītajām priekšrocībām – konkurētspējīgam atalgojumam, kopīgiem atpūtas pasākumiem un ceļojumiem – uzņēmums piedāvā elastīga darba laika iespēju. K Senukai veikalu darbinieki var izvēlēties savas slodzes apmēru no dažām stundām nedēļā līdz pilnai slodzei. Šo iespēju labprāt izvēlas gan jaunieši, gan seniori, gan arī jaunās māmiņas. "Esam uzņēmums, kas savus darbiniekus novērtē, ņem vērā katra individuālās iespējas un vajadzības, kā arī vēlmi saglabāt līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi. Darbinieki ir apmierināti, un arī uzņēmums no šīs pieejas ir ieguvējs, " saka Irēna Unda.

Interesenti aicināti pieteikties darbam K Senukai veikalos, sūtot pieteikumus uz e-pastu cv@keskosenukai.lv vai zvanot pa tālruni +371 25480160.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!