Foto: Publicitātes attēli
Mūsdienās videokamera ir gandrīz katrā mājā. Lai filmētu pat speciāli kameru nav jāpērk, ja ir moderns fotoaparāts, mobilais tālrunis, dators vai webkamera. Diemžēl ne viss, ko cilvēki nofilmē, ir baudāms, jo galu galā ne jau kamera filmē. Tāpat kā jebkurā vizuālās mākslas nozarē, arī video ir savi likumi un principi, kurus ievērojot autors var panākt krietni lielāku iespaidu uz skatītāju, saturu pasniedzot interesantā un saprotamā formā.

Šobrīd Latvijā apgūt operatora iemaņas praktiski var tikai Kultūras akadēmijā. Bet ko darīt cilvēkiem, kam nav iespēju vairākus gadus mācīties šo interesato nodarbi, vai tiem, kuriem tuvāks ir amatiervideo lauciņš un profesionālā akadēmija nav nepieciešama?

Pazīstamākajās pasaules kinoskolās topošie operatori iesāk savu ceļu kopā ar režisoriem, jo režijas un dramaturģijas principi ir jāzina arī kameru pavēlniekiem. Lai arī galvenais uzsvars mācību programmā ir likts uz operatora iemaņu apgūšanu, piedāvāsim studentiem gan videomontāžas, gan režijas un scenārija pamatus, jo šīs zināšanas ir ļoti vajadzīgas pilnvērtīgam radošam darbam ar vizuālo informāciju.

Lai daudzie filmēšanas censoņi spētu padarīt pasauli skaistāku un radīt brīnišķīgus vizuāli baudāmus darbus SIA "Leģendu Mednieki" sadarbībā ar  RadioNABA, organizējusi mācību kursu "No kameras līdz filmai".

Mācību kurss ir izgājis laika un studentu pārbaudi. No tiem studentiem, kuri atnāca uz pirmā laidiena nodarbībām, 75% pabeidza mācības ar saviem diplomdarbiem - dokumentālajām vai spēlfilmām. Iepriekšējā laidienā iegūta pieredze ir devusi daudz noderīga mūsu mācību metodikai un mazliet papildinājusi saturu. Šoreiz esam pievienojuši agrāk nebijušo video darbu ar fotokamerām. Tāpat, nu vairs nav nepieciešams maksāt par visu kursu kopumā, bet katrs var izvēlēties tās lekcijas kuras šķiet nepieciešamas un maksāt par tām.

Mūsu galvenais mācībspēks ir "Oskara" nominants Igors Burjaks. VGIK absolvents, vairāku mākslas filmu un reklāmu operators. Par scenārija un režijas pamatiem stāstīs daudzu TV raidījumu, reklāmas klipu un filmu autors Roberts Klimovičs, bet videomontāžu pasniegs Dāvis Zelčāns.

Kurss notiks 2 reizes nedēļā sestdienās no 14:00 un pirmdienās no 18:30, un ilgs 1,5 mēnesi. Apmaksa par katru lekciju vai kursu kopumā. Nodarbības cena 10 lati.

Pirmā lekcija - 21.novembrī 18:30 - "Ievads",uz kuru aicināti visi interesenti bezmaksas!

Vairāk info http://photovideo.lv/

PIETEIKŠANĀS:

www.facebook.com/videokursi vai

fotovideokursi@gmail.com vai pa tālruni 25510800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!