Laikā, kad tiešsaistes tikšanās vai lekcijas jau ir kļuvušas par ikdienu, ir svarīgi tajās atstāt pēc iespējas labāku iespaidu par sevi un savu mājokli. Vides stiliste un dekoratore Baiba Prindule-Rence zina, kā jāizskatās tavai virtuālajai telpai jeb tam, kas tev ir aiz muguras brīdī, kad tev ir tiešsaistes tikšanās. Dekoratore atrada visu nepieciešamo savai virtuālajai telpai Cellbes interneta veikala sadaļā “Mājai”. Viena no galvenajām lietām, ko iesaka Baiba – nebaidies eksperimentēt, veido savu darba telpu tā, kā tu jūti. Tas, cik ērti tu jutīsies savā vidē, noteikti būs redzams arī skatītājiem tur, otrā pusē.

Izvēlies darba vietu

Viens no pirmajiem soļiem, runājot par tiešsaistes zvanu vai konferenci, ir izvēlēties vietu, kur tu sēdēsi - kas būs tas, ko redz cilvēki, skatoties tevi. Dekoratorei ir viens ieteikums cilvēkam, kurš pilnībā neko nezina par fotogrāfiju vai filmēšanu – sēdi pretī logam, jo tad gaisma ļoti skaisti kritīs tev virsū un pilnībā izgaismos gan tevi, gan vidi, kurā tu esi.

Izvēlies kadra dziļumu

Nākamais solis – izvēlies kadra dziļumu. Varbūt nepieej pie pašas sienas, lai tu nesaplūsti kopā ar sienu, veidojot vienu līniju. Veido šo kadru dziļāku. Šim lieliski noder zaļie augi. Pāris zariņi, ko var iekļaut kadrā vienā vai otrā pusē, no priekšpuses atstājot lielākas lapiņas, blakus nedaudz mazākas. Foršākais ir tas, ka tu to vari pats kontrolēt, jo tu redzi, kā tas izskatās kamerā – kā izskatās kopējais kadrs. Galvenais – skaties, lai augi tev netraucē (lai neiet priekšā sejai un nerada lieku troksni). Izmanto telpaugus, kas tev ir mājās. Ja tev tādu nav, tad varbūt tieši video zvani ir iemesls, lai iegādātos telpaugus.

Izgaismo telpas fonu

Lai padarītu kopējo kadru aizraujošāku, Baiba izvēlējās nedaudz netradiocionālāku risinājumu – Cellbes lampiņu virteni, kas tika uzstutēta uz gleznas stūra. Šāda lampiņu virtene padziļina kadru un sniedz skatītājam interesi raisošu elementu. Baiba šīs lampiņas iegādājās Cellbes interneta veikalā (to var aplūkot šeit) un atzina, ka tas ir ļoti viegli izdarāms – no sešām sadaļām jāizvēlas sadaļa "Mājai", kurā var izvēlēties gan gaismekļus, gan dažādus citus aksesuārus.

Aizpildi kadru pilnībā

Galds, pie kura Baibai visbiežāk sanāk sēdēt, ir salīdzinoši liels, tāpēc viņa to optiski sadalīja ar galdautu. Viņa arī atzina, ka, ja nevar atrast piemērotu galdautu, tad droši var izmantot arī aizkarus. Kā atzīst Baiba, tad šis arī ir pierādījums tam, ka jeb ko var izmantot dažādi. Tas, protams, ir atkarīgs no paša radošuma pakāpes. Šī ir metode, ko vari izmantot gan savā tiešsaistes zvanā, gan arī pēc tam mājas viesībās, kad tās būs atļautas.

Interneta veikalā Cellbes.lv atradīsi visu nepieciešamo mājai, tajā skaitā preces vannasistabai, guļamistabai un virtuvei, kā arī plašā sortimentā pieejamos aizkarus, gaismekļus, paklājus, spilvenus, segas, galdautus un rotājumus. Iedvesmojies no Baibas Prindules-Rences un sagatavojies tiešsaistes zvanam, atsvaidzinot savu ikdienas telpu, kopā ar Cellbes. Vairāk informācijas – www.cellbes.lv

Baibas Prindules-Rences padomus vari aplūkot arī šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!