Foto: Publicitātes foto
Piemērotāki viedtālruņu modeļi jauniešiem ne vienmēr ir tādi paši kā pieaugušajiem. Daudzas biznesa klases tālruņu funkcijas jaunietim var šķist nevajadzīgas vai pārvērtētas. Tāpēc, izvēloties viedtālruni jaunākai paaudzei, ir vērts apsvērt ierīces paredzēto lietojumu, nepieciešamo funkciju sarakstu un pieejamo budžetu. Izvērtējot svarīgākos tehniskos parametrus, tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts dalās ar jauniešiem svarīgākajām funkcijām un izvēles kritērijiem.

Mūsdienīgs izskats


Viedtālruņi jau kādu laiku ir kļuvuši par ikviena cilvēka neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. It sevišķi jauniešiem ir svarīgi, kā viņu viedais asistents izskatās, lai tā dizains ir atbilstošs tā brīža modes tendencēm.

"Huawei ar nova sērijas viedtālruņiem vienmēr cenšas radīt atbilstošus un interesantus tālruņus jauniešiem. Jaunākais nova 9 SE budžeta klases modelis ir pieejams trīs dinamiskās krāsās: melnā, kristālzilā un perlamutra baltā. Ierīces moderno dizainu atspoguļo arī aizmugurējās kameras īpatnējā izvietojuma forma, kas atgādina zvaigžņu orbītu. Turklāt zilās krāsas modelim ir izmantota īpaša apstrādes tehnoloģija ar 3D stiklu, radot saulē mirdzošu efektu. Tādā veidā ierīce ir ne tikai uzticams viedpalīgs uz katra soļa, bet arī gaumīgs aksesuārs," stāsta Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Neaizmirstamu attēlu uzņemšana


Iemūžināt ikdienas spilgtākos notikumus, apkārt redzamo vidi vai kopābūšanu ar draugiem ir neatņemama jauniešu ikdienas sastāvdaļa. Lai nepieviltu jauno paaudzi, viedtālrunim ir jānodrošina kvalitatīvas kameras funkcijas, kas ļautu radīt aizraujošu un atmiņā paliekošu saturu.

"Neatkarīgi no tā, vai tiek fotografētas panorāmas, portreti, arhitektūras vai neapbruņotai acij garām paslīdošas detaļas, viedtālrunis ir pirmā izvēle šo kadru iemūžināšanai. Jaunais nova 9 SE viedtālrunis ir aprīkots ar 108 MP aizmugurējo kameras sistēmu un 1/1,52" sensoru, kas nodrošina augstu izšķirtspēju un gaismas jutību. Kameras sistēma ir bagātināta ar četriem objektīviem – 108 MP galveno, 8 MP īpaši platleņķa, 2 MP dziļuma un 2 MP makro objektīviem, kas kopā nodrošina daudzpusīgu fotografēšanas pieredzi," skaidro eksperts.

M. Tillers uzsver, ka viedtālrunis būs saistošs arī pateicoties viedajiem filmēšanas risinājumiem. Jaunais tālrunis atbalsta vienlaicīgu priekšējās un aizmugurējās kameras video ierakstīšanu, ērti pārslēdzot priekšējo un aizmugurējo kameru viena ieraksta laikā, tādējādi filmējot gan sevi, gan priekšā notiekošo. Šāds risinājums piedāvā jaunas, radošas iespējas, kas ir īpaši noderīgas tiem, kas aktīvi veido video saturu.

Pietiekama jauda gan mācībām, gan izklaidei


Attālinātās mācības, dalība dažādās tiešraidēs vai aktīva satura veidošana pieprasa tālruni ar jaudīgu procesoru, lai nodrošinātu ierīces vienmērīgu darbību un nepārkaršanu saspringtākajos brīžos. Izvērtējot tipiskos ikdienas lietošanas paradumus, būs skaidrāka vīzija par to, kas ir jāspēj potenciālajam viedtālrunim.

Eksperts atzīst, ka jauniešu vidū video satura patērēšana un dalība dažādās spēlēs ir populārākās viedtālrunī veiktās aktivitātes, tāpēc arī pieprasījums pēc augstākas slodzes panesības procesoriem kļūst arvien lielāks. Piemēram, nova 9 SE ir aprīkots ar 8 GB RAM un Qualcomm Snapdragon 680 procesoru, kas nodrošina ātru un efektīvu tālruņa darbību dažādos darba apstākļos. Tālrunis spēs apstrādāt lielu informācijas daudzumu, nezaudējot uz veiktspējas ātruma un akumulatora darbības laika rēķina.

Ar jaudīgu akumulatora darbības laiku nepietiek


Jauniešu dinamiskā ikdiena pieprasa jaudīgu viedtālruni, lai nepalaistu garām ne mirkli no komunikācijas un satura veidošanas iespējām draugu lokā. Dažādas lietotnes un tālruņa funkcijas ievērojami saīsina akumulatora darbības laiku, tāpēc viedtālruņa akumulatoram ir jābūt pietiekami jaudīgam, lai nodrošinātu nepārtrauktu ierīces veiktspēju.

"Steidzīgs ikdienas ritms pieprasa, lai izvēlētais viedtālrunis spētu nodrošināt nepieciešamo funkciju darbību uz katra soļa. Šobrīd tehnoloģiju ražotāji īpaši strādā pie arvien ērtākas un ātrākas uzlādes iespējām. Piemēram, jaunākais nova 9 SE atbalsta 66W Huawei Super Charge, kas ļauj viedtālruni uzlādēt līdz 60 % 15 minūtēs, bet pilnībā – tikai 38 minūtēs. Tādā veidā, ja tālruņa īpašnieks ir aizmirsis uzlādēt ierīci pirms došanās satikties ar draugiem, pietiks ar mazāk nekā pusstundu, lai pietiekami uzlādētu viedtālruni un varētu ļauties visām, ierīces piedāvātajām izklaides iespējām pilnvērtīgi," skaidro M. Tillers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!