Foto: Pexels.com/Dmitry Zvolskiy
Plānojot savu ideālo virtuvi vai pārveidojot esošo, ir svarīgi, lai tā kalpotu vairākus gadus. Arī dizaina tendences mēdz ik pa laikam mainīties, tāpēc seko līdzi aktuālajam, taču izvēlies to, kas der un atbilst tavām vēlmēm. Virtuves iekārtas izvēle vai maiņa ir liels solis, jo šajā telpā tiek pavadīts ļoti daudz laika.

Virtuvei ne tikai jābūt ērtai un praktiskai, bet arī vizuāli patīkamai. Iekārtojot vidi tādu, kurā ir patīkami atrasties un ērti gatavot, būs arī lielāks prieks tajā ikdienā uzturēties. Tālāk apkopotas lietas, ko ņemt vērā, iegādājoties virtuves mēbeles.

Virtuves iekārtas krāsa

Katru gadu virtuves aktuālās krāsas mainās. Tomēr ir toņi, kas vienmēr būs aktuāli. Balts, bēšs un koka raksts ir droša izvēle, kas iederēsies dažādos interjeros un nezaudēs savu aktualitāti. 2023. gadā aktuāli ir arī zilie un zaļie toņi, kas piešķir akcentu un dzīvīgumu.

Ja vēlies sekot līdzi modes tendencēm un regulāri atjaunot savu virtuvi, krāsojami virtuves skapīši būs praktiska izvēle. Vēl vari izvēlēties līmējamu plēvi ar rakstu vai toni starp virtuves virsmu un skapīšiem. To vari ik pa laikam nomainīt, atsvaidzinot un piešķirot jaunu elpu visai telpai.

Virtuves mēbeļu materiāls

Ne tikai virtuvē, bet arī citās jomās mūsu ikdienā arvien lielāku lomu iegūst ilgtspējīgi un dabai draudzīgi materiāli. Šī gada tendences ir metāla elementi furnitūrā, akmens masas virtuves virsma un izlietne, koka skapīši un darba virsma.

Tiek pievērsta uzmanība ne tikai gala produktam, bet arī tam, kā tas tiek ražots, kādu nospiedumu tas atstāj vidē un cik lielu piesārņojumu tā ražošana rada. Ne mazāk svarīga ir arī iekārtu kopšana un uzturēšana.

Virtuves izkārtojums

Foto: "Pexels.com"/"Pixabay"

Virtuves izkārtojumu lielā mērā nosaka telpas izmērs. Ja virtuve ir neliela vai atrodas studio tipa dzīvoklī, tad visbiežāk tā atradīsies pie vienas no sienām. Lai iegūtu vairāk vietu, virtuves skapīšus vari izvietot pie pretējām sienām, vidū atstājot brīvu vietu.

Ja virtuvei paredzētā telpa ir lielāka, ērts risinājums ir L veida vai U veida virtuve. Tā vari ievērot trijstūra principu, kur ledusskapis, izlietne un plīts atrodas trijstūra formā. Svarīgi atstāt brīvu vietu starp šīm trīs lietām. Tā darbošanās būs visērtākā.

Papildus vari ievietot virtuves vidū salu. Ja vieta ir mazāk, vari izvēlēties pussalu, kur sala atrodas pie vienas no sienām. Tā iegūsi lielu darba virsmu, kur gatavot vai ko izmantot kā galdu.

Virtuves noliktava

Turpinot ilgtspējības un dabai draudzīgas pieejas uznācienu, arvien lielāku aktualiāti iegūst arī pārtikas produktu iegāde vairumā par izdevīgāku cenu. Taču – kur to visu glabāt? Lai ietaupītu laiku un naudu, arī ēdiena sagataves un ēdiens līdzņemšanai sāk kļūt par mūsu ikdienu. Bet – kur to visu likt?

Atbilde uz abiem jautājumiem ir viena – virtuves noliktava. Ja telpā ir brīva vieta, vari iekārtot tam atsevišķus plauktus. Ja virtuve ir mazāka, atvēli tam daļu no esošajiem plauktiņiem. Ideālā variantā tā ir kā atsevišķa palīgtelpa. Vieta, kur glabāt gan lielos pārtikas iepakojumus, gan ēdiena traukus līdzņemšanai, gan konservējumus un ievārījumus, gan iekārtas, kas tiek retāk izmantotas.

Virtuves komplekti

Foto: "Pexels.com"/"Saviesa Home"

Lai taupītu resursus – laiku un naudu, izvēlies virtuves komplektus. Tie ir jau gatavi virtuves mēbeļu varianti, ko atliek tikai atvest un uzstādīt. Ja vēlies ko īpašu, vari sazināties ar dizaineriem un virtuves mēbeļu izstrādātājiem, lai saņemtu tieši to, ko meklē.

Virtuves iekārtas iegāde ir atbildīgs solis, tāpēc rūpīgi apsver savas vēlmes un iespējas, lai turpmākos gadus ar prieku katru dienu varētu doties uz savu virtuvi!

Vairāk par virtuves mēbeļu iegādi un 2023. gada tendencēm lasi "Smscredit.lv" sagatavotajā rakstā "Virtuves remonts - kā visefektīvāk plānot darba procesu un izmaksas?".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!