Foto: Publicitātes foto
Pasaulē vadošā minerālmēslu ražotāja un izplatītāja Yara (Norvēģija) pārstāvniecība Latvijā Yara Latvija ir sākusi ilgtermiņa stratēģisku sadarbību ar "Magnat Group", uzsākot Yara minerālmēslu pārkraušanu, fasēšanu un uzglabāšanu "Riga Nordic Terminal". Paredzētais minerālmēslu pārkraušanas un fasēšanas gada apjoms līdz 100 000 tonnas gadā; fasēšanas jauda līdz 150 tonnām stundā.

Līdz šim minerālmēslu fasēšana nelielos apjomos tika veikta Liepājas ostas terminālī "Duna"; gatava produkcija tika piegādāta klientiem no kaimiņvalstu ostām. Līdz ar to šī sadarbība uzskatāma par stratēģiski nozīmīgu soli, lai nodrošinātu maksimālu kvalitāti minerālmēslu fasēšanas un uzglabāšanas, kā arī klientu apkalpošanas jomā.

"Pēdējo 5 gadu laikā Yara ir ievērojami paaugstinājusi tirgus daļu un nostiprinājusi savas pozīcijas Latvijā. Sadarbība ar "Riga Nordic Terminal" ir pārdomāts un nozīmīgs solis uzņēmuma turpmākai stratēģiskai attīstībai, kur galvenais fokuss ir nemainīgs – augsta produkta kvalitāte no rūpīgi izvēlētām produkta ieguves un ražošanas rūpnīcām galvenokārt Somijā, Norvēģijā, Vācijā un Dānijā. Ilgtermiņa sadarbības partneris "Magnat Group" ir būtisks partneris mūsu turpmāko mērķu realizācijai", uzņēmuma attīstību iezīmē Lauri Heimala, Yara Tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs.

"Esam patiesi gandarīti par Yara ienākšanu Rīgas ostā. Globāla kompānija ar augstiem procesu un produkcijas kvalitātes standartiem, kas nodrošina kravu ar augstu pievienoto vērtību – minerālmēslu – plūsmu, neapšaubāmi ir ieguvums ne tikai ostai, diversificējot kravu portfeli, bet visai mūsu valsts tautsaimniecībai kopumā. Iespējams, lielākie ieguvēju būs tieši lauksaimniecības sektorā strādājošie – minerālmēsliem kā produktam ir stratēģiska nozīme nozares dzīvotspējas uzturēšanai un izaugsmei. Rīgas osta vienmēr ir atvērta jaunām iniciatīvām un sniegs visu nepieciešamo palīdzību šādu biznesa iniciatīvu attīstīšanai," norāda Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Par Yara Latvija

Yara Latvija ir oficiālā minerālmēslu ražotāja un izplatītāja Yara International pārstāvniecība Latvijā, kas tirgū darbojas vairāk kā 10 gadus tirgū (iepriekš pazīstama kā Norsk Hydro). Uzņēmums piedāvā īpaši Latvijas tirgum pielāgotu produkciju – slāpekļa bāzes minerālmēslus, ārpussakņu mēslojumu, agronomu konsultācijas un digitālos rīkus precīzai lauksaimniecībai. Yara piedāvātie risinājumi ir unikāli ar to, ka jau šobrīd satur zemāko oglekļa izmešu daudzumu slāpekli saturošu produktu ražošanā un attīsta ilgtspējīgas lauksaimniecības piedāvājumus ikvienam saimniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!