Foto: Publicitātes foto
Kanāls "Epic Drama", kas ir mājvieta neskaitāmiem drāmas seriāliem, piedāvā saviem skatītājiem izbaudīt seriālu "Baltā karaliene". Daudzslāņainā episkā sāga balstīta uz Filipas Gregorijas grāmatas "Brālēnu karš" motīviem.

Seriāls, kas nominēts neskaitāmām balvām dažādās kategorijās – trīs Zelta globusiem, četriem Primetime "Emmy", kā arī "People's Choice" – ekskluzīvo pirmizrādi piedzīvos kanālā "Epic Drama", un tā sākums paredzēts trešdien, 3. februārī, pulksten 22.00, savukārt sezona noslēgsies 31. martā.

Bet par ko īsti šis seriāls ir? Piedāvājam vēsturisku ieskatu seriālā kā arī ieskatu aizkadros!

Kas bija Baltā karaliene?

Elizabete Vudvilla jeb Baltā karaliene bija pirmā sieva Eduardam IV Jorkam līdz pat karaļa nāves dienai. Tā kā viņai nebija pašai savu bagātību un karaliskajā ģimenē viņa varēja ieprecēties vien sava izskata dēļ, tomēr viņas ģimene kļuva visnotaļ turīga. Pēc Eduarda nāves viņa un Elizabetes vecākais dēls tika kronēts, bet drīz vien viņš no troņa tika gāzts un kopā ar brāli pazuda – iespējams, abi tika nogalināti. Spītējot tam, Elizabete spēja saglabāt savu ietekmi. Turklāt pat tiktāl, ka viņai izdevās savu meitu Elizabeti salaulāt ar Henriju VII, kas ne vien pārtrauca Sarkanās un Baltās rozes karu, bet arī ļāva radīt Tjudoru dinastiju, kas Anglijā valdīja vairāk nekā gadsimtu.
Karaliene uz ekrāna

Lielisko miniseriālu radījis BBC, un tā izmaksas bija 25 miljoni mārciņu. Tas tika uzņemts četru mēnešu garumā vairāk nekā 250 vietās, galvenokārt Beļģijā, un vairākās ainās iesaistīti lieli cilvēku pūļi. Lai arī seriāls stāsta par trīs ietekmīgu sieviešu dzīvi (nereti cīnoties vienai ar otru), tā pamatā ir stāsts par kaislīgo mīlestību starp Eduardu un Elizabeti, kā arī ļaunas mahinācijas. Stāsts nekautrējas demonstrēt arī seksualitāti, turklāt pat tiktāl, ka tā autoriem nācās radīt divas versijas, no kurām neķītrākā tika demonstrēta ASV.

Protams, nedrīkst arī nepieminēt aktrisi, kas tēlojusi galvenajā lomā – Rebeku Fērgusoni. Viņu izraudzījis Toms Krūzs, kas viņu pirmoreiz pamanījis 2013. gadā, spēlējot lomu filmā "Neiespējamā misija 5". Pēc tam viņa piedalījusies tādās filmās kā "Meitene vilcienā", "Vīri melnā: Globālie draudi" un "Izklaides karalis". Tāpat viņa filmējas lomā filmā "Kāpa" un nākamajās divās "Neiespējamā misija" daļās.

Varam droši sacīt, ka Fērgusone ir viennozīmīga uzlecošā zvaigzne. Seriālā "Baltā karaliene" viņa būs vērojama trešdienās, no 3. februāra, pulksten 22.00 – tikai kanālā "Epic Drama"!

Seko līdzi jaunumiem arī "Facebook"!

Kanāls "Epic Drama" ir televīzijas mājvieta labākajiem un aizraujošākajiem drāmas seriāliem no visas pasaules, kas piedāvā kvalitatīvu drāmu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, piedāvājot saturu ikkatrai gaumei. Lūdzu sazinieties ar savu TV pakalpojumu sniedzēju, lai uzzinātu par kanāla pieejamību jūsu mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!