Foto: Publicitātes foto
Pasaulē zobu implantoloģijas metodes nav nekāds jaunums, taču Latvijā par iespējām ātri un nesāpīgi tikt pie skaista smaida un veseliem zobiem ar zobu implantu palīdzību zina tikai retais. Zobārste dr.Valdmane stāsta par savu pieredzi, kad pašai bija jāpārvar bailes un jākļūst par pacienti zoba implantēšanai.

Kāpēc izlēmāt veikt zoba implantēšanu?

Man bija sens, jaunībā ārstēts zobs, kas sāka sāpēt, un pēc pārbaudes tika konstatēts zoba saknes lūzums. Tas nozīmēja, ka zobs ir jāizņem. Tā kā pati esmu zobārste, zināju, ka labākais veids, kā aizvietot trūkstošo zobu, ir zobu implantēšana, ko iesaku saviem pacientiem un nešaubīgi izvēlējos arī sev. Pēc 3 mēnešiem, kad viss bija sadzījis, ar 3D rentgenu tika konstatēts, ka kauls izskatās labi un ir iespējams veikt implantēšanu.

Kādas ir sajūtas zobārstam pašam nonākot pacienta krēslā?

Es mīlu savu darbu un ar prieku palīdzu uzlabot savu pacientu zobu veselību un labsajūtu. Tomēr, kad pašai jāsēžas zobārsta krēslā, kļūstu par bailīgāko pacientu pasaulē, un uzreiz saprotu ikvienu, kas uztraucas un baidās no zobārstiem un to veiktajām manipulācijām.

Kā pārvarējāt savas bailes?

Man uztraukumu palīdzēja pārvarēt skaļa mūzika austiņās un smieklu gāze. Smieklu gāze palīdz atslābināties, visu uztvert vieglāk, un laiks zobārsta krēslā šķietami paiet ātrāk, bez lieka uztraukuma un sliktām atmiņām par ķirurģisko manipulāciju.

Es paspēju noklausīties vien pusotru dziesmu un sapratu, ka procedūra jau tūlīt būs galā. Tieši tik ātrs un viegls bija implantēšanas process!

Kādas sajūtas bija pēc tam?

Pirmajā vakarā pēc implantēšanas es profilaktiski iedzēru vienu pretsāpju tableti, lai neraizētos, ka naktī kaut kas varētu sākt sāpēt. Ja to neņem vērā, tad neizjutu nekādu diskomfortu, uzreiz varēju atgriezties darbā un savā ierastajā dienas ritmā.

Pēc 3 mēnešiem pienāca zoba kroņa uzlikšana. Zoba nospieduma noņemšana un kroņa uzlikšana bija nesāpīga un noritēja ātri un bez liekām raizēm. Ieguvu zobu, kas sajūtu ziņā ir kā savējais, un atkal varēju smaidīt līdz ausīm!

Ko iesakāt pacientiem, kas vēl tikai apsver zobu implantu ievietošanu?

Nebaidīties! Ja es varēju pārvarēt savas bailes, tad to var ikviens! Uzdāviniet sev smaidu, par kuru jau ilgi esat sapņojuši!

Skaists smaids un veseli zobi – ar mūsdienīgām zobu implantēšanas metodēm tas ir vienkārši realizējams sapnis!

Dr. Apines klīnika piedāvā – līdz 31. jūlijam piesakies bezmaksas konsultācijai pie protēzista un saņem 50 EUR dāvanu karti zobu implantēšanai. Nenokavē – pieejamo konsultāciju skaits ir ierobežots!

Piesakies bezmaksas protēzista konsultācijai šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!