Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pirmdienas, 19. novembra, naktī Rīgas pašvaldības policija Pārdaugavā aizturējusi 17 gadus vecu jaunieti aizdomās par 56 gadus veca kunga saduršanu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

19. novembra naktī, neilgi pēc pulksten vieniem, Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot pa Kurzemes prospektu, pretējās braukšanas joslas malā pamanījuši uz zemes guļošu vīrieti un netālu no viņa trīs vīriešus, kuri tajā brīdī cīkstējušies. Kārtības sargi piebraukuši pie trijotnes un kautiņu izšķīruši.

Divi no jaunajiem vīriešiem paskaidrojuši, ka mēģinājuši aizturēt trešo jaunieti. Abi vīrieši pastāstījuši, ka iepriekš devušies mājās kājām pēc simtgades svinībām, kad ielas malā pamanījuši gulošu vīrieti. Brīdī, kad viņi kungam piegājuši klāt, lai noskaidrotu, vai viss ir kārtībā, pie viņiem pieskrējis netālu esošs pusaudzis, kurš pēkšņi uzbrucis, kliedzot nesakarīgas frāzes par nāvi un Dievu.

Abi vīrieši puisi mēģinājuši sagūstīt, taču tajā brīdī ieradusies policijas ekipāža.

Agresīvo pusaudzi policisti aizturējuši un ievietojuši policijas automašīnas aizturēto nodalījumā, kā arī uzreiz devušies pie zemē gulošā vīrieša un snieguši viņam medicīnisko palīdzību. Vīrietim bijušas neskaitāmas durtas un grieztas brūces vēderā. Policisti iespēju robežās centušies apturēt asiņošanu, lai cietušais nenomirtu no asins zuduma.

Nedaudz vēlāk darbu ar 56 gadus veco cietušo pārņēmuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi.

Notikuma vietā ieradusies Valsts policijas policisti, kuri netālu atraduši zemē nomestu asiņainu nazi, kas, visdrīzāk, bija izmantots uzbrukumā.

Darbu ar 17 gadus veco aizturēto pārņēmusi Valsts policija.

Arī Valsts policijas klātbūtnē iespējamais pārkāpējs nav spējis neko sakarīgu paskaidrot – vien atkārtojis jau iepriekš izteiktās nesakarīgās frāzes par nāvi un Dievu.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess un ekspertīzēs tiks skaidrots, vai aizturētais jaunietis ir bijis narkotisko vielu ietekmē, vai arī viņa rīcība skaidrojama ar kādu psihiska rakstura kaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!