Pagājušajā gadā par dažādiem pārkāpumiem no dienesta Iekšlietu ministrijas (IeM) iestādēs atlaisti 165 darbinieki, savukārt pazemināti amatā 105, otrdien informēja ministrijā. Par dažādiem pārkāpumiem pazemināti dienesta pakāpē par vienu pakāpi 86 IeM iestāžu darbinieki, bet brīdināti par neatbilstību ieņemamajam amatam - 366 iekšlietu darbinieki.
Gada laikā uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, aizturot aizdomās turamo, aizturēti 42 IeM iestāžu darbinieki. Aizpērn par šādu pārkāpumu aizturēti 49 cilvēki, bet 1999.gadā 60.

IeM dati arī liecina, ka pērn par pieļautajiem disciplīnas pārkāpumiem iekšlietu iestāžu darbiniekiem kopumā piemēroti 2950 disciplinārsodi. Šis skaits ir par 7% mazāks nekā iepriekšējā - 2000. gadā, kad reģistrēti 3184 disciplinārsodi. Lielākā daļa - 2105 jeb 71% no kopējā disciplinārsodu skaita - piemēroti par pārkāpumiem, kas saistīti ar tiešo dienesta pienākumu veikšanu. Salīdzinot šo rādītāju ar datiem par iepriekšējo gadu, kad par šādiem pārkāpumiem disciplinārsodi tika piemēroti 73% gadījumu, redzams, ka šogad tas ir nedaudz zemāks.

Par pārkāpumiem, kas bijuši saistīti ar alkoholisko dzērienu lietošanu, iekšlietu iestāžu darbiniekiem 2001. gadā piemēroti 287 disciplinārsodi, kas ir 10% no kopējā disciplinārsodu skaita - tas nozīmē, ka aptuveni desmitā daļa disciplīnas pārkāpumu iekšlietu iestādēs bija saistīti ar alkoholisko dzērienu lietošanu.

Savukārt no šiem 287 disciplinārsodiem 103 disciplinārsodi piemēroti par pārkāpumiem, kuri izdarīti tieši dienesta laikā, un tas nozīmē, ka dienesta laikā alkohola reibumā 2001. gadā ir pieļauts katrs divdesmit devītais disciplīnas pārkāpums. Kopumā ņemot, situācija šajā jomā ar katru gadu uzlabojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!