Rīgas domes administratīvā komisija ceturtdien par patvaļīgi uzsākto būvniecību ar maksimālo sodu - 250 latiem - sodīja Pulkveža Brieža ielā iegruvušās mājas īpašniekus un lika viņiem pārtraukt būvdarbus.
Līdz 31.janvārim nama īpašniekiem jāiesniedz ekspertīzes atzinums par ēkas tālāku ekspluatāciju, BNS informēja komisijas priekšsēdētājas vietniece Mirdza Vītola. Ekspertīzi veiks Rīgas būvinspekcijas speciālisti.

Viņa paskaidroja, ka ēkā atrodas ne tikai pārtikas veikals "Essa", kas daļēji cieta, iebrūkot mājas griestiem, bet arī saimniecības preču veikals, kura apmeklētāji arī varētu būt apdraudēti, ja māja ir sliktā stāvoklī.

Vītola pavēstīja, ka visi komisijai iesniegtie dokumenti liecināja par namīpašnieku atbildību saistībā ar ēkā notikušo avāriju, kad, iebrūkot griestiem no sestā līdz pirmajam stāvam, bojā gāja divi, bet cieta četri cilvēki.

Tāpat namīpašniekiem jāpārtrauc visi iesāktie būvdarbi un jāizpilda visas būvinspekcijas prasības.

Būvinspekcija, apsekojot sagruvušo māju, secinājusi, ka avārijas zonā nojauktas starpsienas, pirms avārijas no ēkas bēniņiem izņemti būvgruži un novietoti sestajā stāvā. Pārsegumi šo slodzi nav izturējuši, un 22.decembrī ēkā iebruka griesti un grīdas.

Policija ierosinājusi krimināllietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!