Foto: Pixabay

Piektdien, 19.decembrī, Rīgā, Līksanas ielā, laupīšanas aculiecinieki palīdzējuši Valsts policijai aizturēt divus vīriešus, kas uzbrukuši un aplaupījuši kādu vīrieti.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, piektdien Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka Līksnas ielā notikusi laupīšana. Policisti noskaidroja, ka divi vīrieši piegājuši pie nepazīstama vīrieša un uzbrukuši viņam.

Laupītāju un cietušā starpā izcēlās kautiņš, kurā ļaundari nolaupīja maku ar naudu. Redzot notiekošo, blakus esošās mājas iemītnieki aizturēja laupītājus un izsauca policiju.

Ierodoties notikuma vietā, policisti 1981.gadā un 1983.gadā dzimušos vīriešus nogādāja policijas iecirknī. Tur likumsargi noskaidrojuši, ka abi ļaundari jau iepriekš tiesāti par laupīšanām.

Cietušais nolaupīto maku un naudu atguva.

Pret aizturētajiem Valsts policja sāka kriminālprocesu par laupīšanu grupā. Par to var spdīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Svētdien, 21.decembrī, abiem laupītājiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!