Foto: LETA

Krimināllietā, kas pērn tika sākta pēc tam, kad jūlijā Mārupē tika nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš, policija aizturējusi vairākas personas, otrdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Janvāra sākumā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja vairākas personas aizdomās par šī nodarījuma izdarīšanu. Starp aizturētajiem ir vairāki iepriekš tiesātie gan par laupīšanām, gan slepkavībām.

Viņš izteicās, ka šobrīd notiek rūpīgs darbs pie pierādījumu fiksēšanas.

Sīkāku informāciju Sozinovs nesniedza.

"Delfi" jau rakstīja, ka 2019. gada 20. jūlijā pulksten 23.35 saņemts izsaukums uz Mārupes novadu, kur kādā privātmājā notikusi laupīšana un viena persona sašauta.

Policistiem ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājusies.

Kādā privātmājā bija notikusi ielaušanās, noziedznieki maskās bija sasējuši 1940. gadā dzimušo mājas iemītnieci, taču viņu tālākās darbības iztraucējis laulātais pāris, kurš pārradies mājās. Policija pieņem, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi.

Lai izvairītos no aizturēšanas, uzbrucēji raidījuši vairākus šāvienus iemītnieku virzienā, sašaujot 1972. gadā dzimušo vīrieti. Pēc tam uzbrucēji no notikuma vietas aizbēguši.

Pēc izsaukuma saņemšanas sašautais vīrietis nogādāts slimnīcā, bet pulksten 3.25 medicīnas iestādē miris.

Notikušo bruņoto laupīšanu iepriekš policija vērtēja kā ārkārtēju gadījumu.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Par šādu noziegumu paredzēts pat mūža ieslodzījums.

Krimināllikums kā soda mēru par šādu noziedzīgu nodarījumu noteic mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!