Foto: LETA
Augstākās tiesa (AT) atstājusi spēkā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas piespriesto sodu zvērinātai advokātei, kura mēģinājusi nodot narkotiskās un psihotropās vielas personai, kura atrodas ieslodzījumā Rīgas Centrālcietumā. Apsūdzētajai piespiesta reāla brīvības atņemšana uz trim gadiem, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Valsts apsūdzību lietā uzturēja Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore.

Saskaņā ar apsūdzību zvērināta advokāte, apzinoties, ka Rīgas Centrālcietumā aizliegts ienest narkotiskās un psihotropās vielas un nodot tās ieslodzījumā esošai personai, noformējusi vienreizējo caurlaidi, lai tiktos ar aizstāvamo.

Viņa devusies uz tikšanos, līdzi ņemot krimināllietas materiālu kopijas, kurās paslēptas narkotiskās un psihotropās vielas.

Savu nodomu apsūdzētajai realizēt nav izdevies līdz galam, jo pirms tikšanās ar ieslodzīto Rīgas Centrālcietuma amatpersonas, pārbaudot somas un apskatot krimināllietas materiālu kopijas, atradušas un izņēmušās kartona vāku locījuma vietā iešūtās aizliegtās vielas.

Apsūdzētā advokāte pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļas un Krimināllikuma 309. panta 2. daļas.

AT lēmums nav pārsūdzams.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2017. gada decembrī Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu pret kādu advokāti, kura mēģināja ienest narkotiskās un psihotropās vielas personai, kura ievietota ieslodzījuma vietā Rīgas Centrālcietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!