Foto: F64

"Latvenergo" prezidents Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļko pēc otrdien notikušās kratīšanas aizturēti, portālam "Delfi" apliecināja abu personu advokāti Egons Rusanovs un Varis Klotiņš. Par ko "Latvenergo" amatpersonas tiek turētas aizdomās, advokāti nedrīkstot atklāt.

Rusanova rīcībā vēl neesot ziņu, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) plāno trešdien lūgt tiesai piemērot Miķelsonam apcietinājumu kā drošības līdzekli.

Klotiņš sarunā ar portālu "Delfi" trešdien rītā sacīja, ka viņa klients ir pārsteigts pa notikušo un ir neizpratnē – kāpēc ir aizturēts. Lai gan advokāts teica, ka nevar atklāt aizturēšanas iemeslus, viņš tomēr atzina, ka kukuļošanas noziegumi tie nav. Šobrīd Meļko ir aizturētā persona un cits statuss viņam piemērots nav.

Savukārt otrs Meļko advokāts Agris Bitāns portālam "Delfi" sacīja, ka KNAB nav izskaidrojis, kāpēc viņa klients ir aizturēts un kāds bijis aizturēšanas pamats.

Rīgas Centra rajona tiesā portālam "Delfi" atklāja, ka KNAB trešdienas rītā ir pieteicis vienu apcietināšanas sankciju, kā arī birojs tiesai lūgs apstiprināt jau veiktas kratīšanas orderi.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki otrdien ieradās "Latvenergo" vadošo amatpersonu - Miķelsona un valdes locekļa Aigara Meļķo kabinetos. Miķelsons vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, kas, visticamāk, bija TEC-2, kura telpās arī otrdien veica kratīšanu KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!