Foto: Shutterstock
8. decembrī Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu pret kādu advokāti, kura mēģināja ienest narkotiskās un psihotropās vielas personai, kura ievietota ieslodzījuma vietā Rīgas Centrālcietumā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā zinājusi, ka ka Rīgas Centrālcietumā aizliegts ienest narkotiskās un psihotropās vielas un nodot tās ieslodzījumā esošai personai.

Sieviete noliegusi narkotisko un psihotropo vielu esamību un kā advokāte noformējusi vienreizējo caurlaidi, lai tiktos ar aizstāvamo, kurš atrodas ieslodzījumā Rīgas Centrālcietumā.

Pēc caurlaides noformēšanas viņa devusies uz tikšanos, līdzi ņemot krimināllietas materiālu kopijas, kurās paslēptā veidā atradās narkotiskās un psihotropās vielas.

Prokuratūrā norāda, ka advokātei bija nolūks nodot tās ieslodzījumā esošai personai. Savu nodomu apsūdzētajai neizdevās realizēt līdz galam no viņas gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Pirms tikšanās ar ieslodzīto Rīgas Centrālcietuma amatpersonas, pārbaudot advokātes somu un apskatot krimināllietas materiālu kopijas, atrada un izņēma kartona vāku locījuma vietā iešūtās aizliegtās narkotiskās un psihotropās vielas.

Juriste pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 309. panta 2. daļas un Krimināllikuma 15. panta 4. daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!