Advokāts Egons Rusanovs ceturtdien atsaucis apelācijas sūdzību par Zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā aizdomās turamā Ludviga Antonova apcietināšanu.
Antonovs apcietinājuma atrodas kopš janvāra sākuma. Rīgas rajona tiesa 18.februārī nolēma negrozīt Antonovam iepriekš noteikto drošības līdzekli. Rusanovs par šādu tiesas lēmumu iesniedzis sūdzību.

Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska portālu "Delfi" informēja, ka ceturtdien tiesas sēde advokāts norādījis, ka savu sūdzību neuztur. Līdz ar to Antonovam tiek saglabāts iepriekš noteiktais drošības līdzeklis apcietinājums.

Ņemot vērā "neiedomājamo spiedienu uz tiesu gan no amatpersonu, gan sabiedrības puses, neredzu iespēju lietu objektīvi izvērtēt," sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra Rusanovs. Ceturtdien atsaukto sūdzību advokāts nosauca par sava veida protestu pret publiskajā telpā izskanējušo viedokli, ka Antonovs ir īstais slepkava.

Advokāts bija sašutis par amatpersonu izteikumiem, kuri liek nepārprotami domāt, ka tieši Antonovs ir slepkavības izpildītājs. Pēc šādiem izteikumiem publiskajā telpā Antonovs praktiski tiek uzskatīts par vainīgu, sacīja advokāts.

Atsaukt sūdzību advokātam ierosinājis Antonovs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Ivanova nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šā gada 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā. Toreiz, ātri pēc slepkavības aizturēts Ludvigs Antonovs. Policija uzskata, ka Antonovs ir slepkavības izpildītājs.

Savukārt pirmdien saistībā ar notikušo slepkavību aizturēts arī nogalinātās sievietes vīrs, uzņēmējs Igors Ivanovs un vēl četras personas. Ivanovu policija aizturējusi saistībā ar sievas slepkavības organizēšanu mantkārīgā laupīšanas nolūkā. Savukārt pārējie četri vīrieši, starp kuriem ir abi Ivanovu šoferi, aizturēti par slepkavības atbalstīšanu un līdzdalību organizēšanā. Visi aizturētie ir apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!