Foto: LETA
Par kino skatītāja nošaušanu aizturētais jurista Nikolaja Zikova apcietināšanas iemesls nav bijušas bažas par izmeklēšanas traucēšanu un tuvākajā laikā viņš pārsūdzēs tiesas noteikto drošības līdzekli, portālam "Delfi" pastāstīja aizturētā advokāts Vilis Sruoģis, norādot – citu informāciju par izmeklēšanu viņš atklāt nedrīkst.

Sruoģis norādīja, ka viņam nav tiesību bez klienta atļaujas stāstīt plašākai sabiedrībā aizstāvamā pozīciju lietā, taču atklāja – Zikovs lūdzis drošības līdzekli pārsūdzēt. Advokāts norādīja, ka tas bijis tiesas lēmums - apcietināt viņa klientu, un tikai tiesai zināmi iemesli šādam lēmumam. Taču, jautāts, kas teikts lēmuma motīvu daļā, Sruoģis norādīja, ka izvairīšanās vai traucēšana izmeklēšanai nav bijuši apcietināšanas iemesli.

Advokāts sacīja, ka lūgs Rīgas apgabaltiesu, kurai būs jāpārskata drošības līdzeklis, klientam piemērot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Kā piemēru Sruoģis minēja policijas kontroli, kas būtu optimāls variants, jo ļauj jebkurā laikā policijai pārbaudīt aizturētā atrašanās vietu, kā arī netiek tērēti valsts līdzekļi apcietinātā uzturēšanai. Advokāts pauda viedokli, ka apcietināti tiek pārāk daudzi cilvēki, kuriem nemaz tik stingrs drošības līdzeklis nebūtu nepieciešams.

To, kā norit izmeklēšana advokāts neatklāja, vien sacīja, ka tiekot pratināti liecinieki un lemts par ekspertīžu nozīmēšanu. Zikovs atrodoties īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un uz izmeklēšanas cietumu vēl nav pārvests.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Zikovu aizturēja sestdien, kad viņš filmas "Melnais gulbis" izskaņā nošāva bankas "Citadele " augstu amatpersonu Aigaru Egli. Uz kinoteātrī "Forum Cinemas" nogalināto vīrieti raidīti četri mērķtiecīgi šāvieni un policija par konflikta cēloni min pārāk skaļa popkorna ēšanu. Strīds aizsācies vēl seansa sākumā, tad pierimis taču filmas "Melnais gulbis" beigās 1983.gadā dzimušais vīrietis nošāva 1968.gadā dzimušo vīrieti, kurš tam aizrādījis par pārāk skaļu uzvedību.

Pirmdien tiesa aizturēto apcietināja. Policija informē, ka šāvējs izmantojis legālu ieroci un viņa arsenālā bijuši vēl divi šaujamieroči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!