Starp aizturētajiem vīriešiem, kurus saista ar zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību, ir Igora Ivanova šoferi, tostarp Arvīds Vilcāns, portālu "Delfi" informēja Ivanova advokāts Guntars Antoms. Vilcāns līdz šim bija vienīgais Ellas Ivanovas slepkavības liecinieks.
Vilcāns, kurš līdz šim arī presē sniedzis informāciju par slepkavības naktī redzēto, pie Ivanoviem strādā trīs, četrus mēnešus, taču ar Ivanovu ir pazīstams jau sen. Advokāts zināja stāstīt, ka pirms tam Vilcāns strādājis policijā par ekspertu-kriminālistu.

Neoficiāla informācija liecina, ka Vilcāns darbu policijā pametis, jo viņam radušās domstarpības ar tās vadību. Konflikts Vilcānam ar priekšniecību izcēlies pēc traģiskā ugunsgrēka Rīgā, Ķempes ielā, kurš notika 2006.gada janvāra sākumā.

Advokāts pastāstīja, ka starp aizturētajām personām ir divi Ivanova šoferi un vēl kāds uzņēmēja paziņa. Ceturto aizturēto Ivanovs nepazīstot, stāstīja advokāts. Antoms arī noliedza policijas teikto, ka Ivanovs ir pazīstams ar Ludvigu Antonovu, kuru policija uzskata par slepkavības izpildītāju.

Savukārt Ivanovu policija pirmdien aizturējusi saistībā ar draudu izteikšanu koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoram Ojāram Grasmanim.

Konflikts starp Ivanovu un Grasmani izcēlies pērn rudenī. Ivanovs uzzinājis, ka viņa prombūtnē Grasmanis kopā ar Ellu Ivanovu mājā rīko orģijas, kuras saistītas arī ar narkotiku lietošanu. Uzņēmēju neesot uztraucis, ko dara pieauguši cilvēki, bet viņš neesot bijis mierā ar to, ka mājā notiekošo redz viņa meitas, stāstīja advokāts. Tāpēc starp abiem vīriešiem radusies asa vārdu pārmaiņa.

Ivanovs aizturēts, balstoties uz Grasmaņa liecībām. Kriminālprocess par draudiem Grasmanim ierosināts 8.janvārī.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien saistībā ar Ivanovas slepkavību aizturētas četras personas, kā arī Igors Ivanovs, kurš aizturēts saistībā ar draudu izteikšanu un huligānismu.

Ivanova nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē savas privātmājas pagalmā. Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Ludvigu Antonovu. Viņš patlaban atrodas apcietinājumā.

Slepkavības vakarā šoferis aizveda Ivanovu uz lidostu, no kurienes viņš devās uz Krieviju. Neilgi pēc tam lidostā šoferis sagaidīja Ivanovu ar abām meitām, kuras atgriezās no ārzemēm, un aizveda viņas uz mājām. Pēc tam sieviete tika noslepkavota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!