Latvijas Zvērinātu advokātu padome ir saņēmusi vairākus iesniegumus ar lūgumu atkārtoti skatīt zvērināta advokāta Mārča Miķelsona ētikas normu un Advokatūras likuma pārkāpumus, un pieņēmusi lēmumu tos atkārtoti vērtēt, portālu "Delfi" informēja sabiedrisko attiecību speciālisti.

Kā minēts preces paziņojumā, padome vērtēs iespējamo noteikto uzticības, klienta interešu ievērošanas un konfidencialitātes normu neievērošanu Miķelsona darbībā. Tāpat padomē ir iesniegti jauni pieteikumi par Miķelsona Advokatūras likumam un zvērinātu advokātu ētikas normām neatbilstošo rīcību, izplatot nepatiesu un apmelojošu informāciju plašsaziņas līdzekļos, kas uzskatāma par neslavas celšanu.

Iepriekš Zvērinātu advokātu padomes Ētikas komisija ir konstatējusi rupjus advokāta Miķelsona ētikas normu pārkāpumus un rekomendējusi padomei rosināt disciplinārlietu un virzīt to uz Zvērinātu advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisiju, norādīts preses paziņojumā. 28. oktobrī padomes sēdē tika lemts nerosināt disciplinārlietu lietas noilguma dēļ.

Uzņēmumi, kas iepriekš iesniegumos padomei norādījuši uz iespējamiem ētikas normu pārkāpumiem Miķelsona darbībā, nepiekrīt padomes lēmumam, tāpēc aicina atkārtoti to pārskatīt un ņemt vērā Ētikas komisijas rekomendāciju, teikts paziņojumā medijiem.

Jau vēstīts, ka kopumā par Miķelsona pārkāpumiem padomē tika iesniegtas astoņas sūdzības.

Iepriekš izplatītā paziņojumā medijiem norādīts, ka kopš 2002. gada advokāts Miķelsons sniedzis juridiskās konsultācijas "Nordic Partners" (NP) koncerna uzņēmumiem, izmantojot komercsabiedrības SIA "Konsultāciju sabiedrība "Neibergs&Partneri"" starpniecību, kas ir rupjš advokātu darbības noteikumu pārkāpums.

Oktobra beigās padome izvērtēja saņemtos pieteikumus, bet pārkāpumus zvērināta advokāta Mārča Miķelsona darbībā nesaskatīja. Pats Miķelsons toreiz norādīja, ka padome noraidīja padomes Ētikas komisijas ierosinājumu pārsūtīt viņa lietu Disciplinārlietu komisijai. Līdz ar to lieta tika izbeigta, sacīja Miķelsons.

Atkārtoti padome lietu par iespējamiem Miķelsona ētikas normu pārkāpumiem skatīs otrdien, 25. novembrī, pulksten 16:00 Latvijas Zvērinātu advokātu padomes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!