Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) darbinieki pagājušās nedēļas nogalē Aglonas novadā likvidējuši nelikumīga alkohola ražotni un konfiscējuši ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP Preiļu iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Aglonas novada Šķeltovas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Minētās informācijas pārbaudei, likumsargi 19. oktobrī ieradās kāda 1975. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, kur veica kratīšanu. Apskatot aizdomās turētā māju, policisti konstatēja, ka tajā ir ierīkota alkohola ražotne un tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni.

Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 700 litriem brāgas, 75 litri gatavās produkcijas – kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces un izejvielas.

Turpinot operatīvas darbības, pie mājas īpašnieka tika atrasta un izņemta arī nereģistrēta medību bise un karabīne.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražotu alkoholu likumpārkāpējs plānoja realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – tā sauktajās "točkās".

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Likums par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat VP atgādina, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!